ZODIJAK VJEŽBA

Planeti otkrivaju kakvi vam sportovi i vježbe najbolje leže

14.08.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Sportovi ili barem rekreativno vježbanje i kretanje važan su faktor ljudskog zdravlja. No ne leži sve svima. Primjerice, Ovnovi preferiraju adrenalinske sportove, Bikovi bi najradije ležali na plaži, Lavovi se vole praviti važni u teretani, a Ribe će biti izrazito uspješne u najzahtjevnijim sportovima. Provjerite kakva vrsta vježbe odgovara vašem znaku

Pripadnike ovoga znaka privlači svaka vrsta tjelesne aktivnosti. Omiljeni su im adrenalinski sportovi koji u sebi nose dozu opasnosti kao što su skijanje, surfanje, vožnja motorom, jahanje ili penjanje po stijenama. Budući da je Ovnov vladar bog rata Mars, najbolje mu odgovaraju borilački i udarački sportovi kao boks ili karate. Vrlo su natjecateljski raspoloženi i mrze gubiti. Ne igraju da bi sudjelovali, već da bi pobijedili!

Bik

Da ih se pita, Bikovi bi se najradije izležavali na pješčanoj plaži. Ako se baš moraju baviti nekom fizičkom aktivnošću, izbor im je vrtlarenje, pješačenje, golf, kriket, joga i posezanje za daljinskim. Ako se odluče na kakvu zahtjevniju aktivnost, bit će to neka koja iziskuje snagu i izdržljivost, kao što je to veslanje, planinarenje i dizanje utega, u čemu će uporni Bikovi briljirati.


Blizanci

Predstavnici ovoga znaka vole aktivnosti u kojima mogu primijeniti svoj britak um i brzinu, kao što su šah i kartanje. Inteligentni i spretni, posebice vole sportove koji se igraju u parovima i koji zahtijevaju okretnost i brzinu kao što su stolni tenis, skvoš, badminton. Društvenog Blizanca zanimat će i natjecateljski sportovi i društvene igre. Kao zračni znak, privlači ih sve pri čemu se skače i leti, od trampolina i akrobatike do pilotiranja.

Rak

Pripadnici ovoga znaka vole grupne sportove, jer ih ekipe podsjećaju na obitelj. Ako se odluče za kakav sport, predaju mu se u potpunosti i skloni su testirati svoje mogućnosti do krajnjih granica. Budući da su vodeni znak, obično biraju plivanje, vaterpolo, skokove u vodu, ribarenje, jedrenje i druge vodene sportove, ali znaju biti izvrsni i u golfu, skijanju i hokeju na ledu.

Lav

Lavovi obožavaju sport i rekreaciju, a najviše vole vježbati u teretani, gdje se svi mogu diviti njihovu lijepo oblikovanom tijelu. Među zadivljenim promatračima su i oni sami, jer se vole gledati u zrcalu. S obzirom na aristokratski im ukus, Lavovi vole sportove s dozom glamura i kojima se bave pripadnici plemićkih obitelji kao što su golf, tenis, polo, konjičke i auto-utrke.

Djevica

Predstavnici Djevice vole biti u formi, ali više zbog svog zdravlja, a manje zbog taštine. U skladu s tim,  najdraži su im sportovi aerobika, joga, plesanje i trčanje. Briljiraju u sportovima koji zahtijevaju preciznost i strpljenje, kao što su golf, biljar i streljaštvo, a rijetko ćete ih naći u nasilnijim sportovima. Privlače ih i intelektualni hobiji, čak i više nego bilo koja tjelesna disciplina pa se mnogi bave šahom, bridžem, damom i sličnim.


Vaga

Ovim znakom vlada planet ljubavi i ljepotevVenera pa će prezirati nasilne i prenaporne aktivnosti. Tipične se Vage s naglašenom Venerom najčešće bave samo s ležernom rekreacijom ili sportovima s estetskom komponentom kao što su tenis, gimnastika, ples, klizanje i sinkronizirano plivanje. Vage traže ravnotežu u svim sferama svog života tako da često prakticiraju jogu, meditaciju, tai-chi i druge umirujuće aktivnosti.

Škorpion

Natjecateljski su raspoloženi i strastveni u svemu što rade. Škorpioni cijeli život nastoje poboljšati svoju fizičku spremu i mentalne kapacitete. Jedan su od najjačih zodijačkih znakova, i kao sila prirode - otporni, koncentrirani i moćni; izvrsno im leže karate, boks, hrvanje, maraton, mačevanje i nogomet. Budući da im je um prodoran, privlače ih i aktivnosti kao poker, šah i japanska igra go.

Strijelac

Najzdraviji od svih znakova Zodijaka karakterizira nepresušna energija. Voli biti u prirodi na svježem zraku, šetati, planinariti, jedriti. Nadaren je i za individualne i za kolektivne sportove, a najdraži su mu oni koji zahtijevaju preciznost kao streljaštvo, streličarstvo i košarka. Mnogi Strijelci izvrsni su u jahanju, trčanju, pješačenju, penjanju po stijenama i planinarenju, ali budući da su skloni ozljedama, trebali bi paziti kad se bave ekstremnijim sportovima.

Jarac

Što god činio, strpljivi i konstruktivni Jarac ne očekuje brze rezultate i zato bira sportove koji zahtijevaju visoku razinu strpljivosti, predanosti i koncentracije. Širok spektar sportova koji mu odgovaraju obuhvaća razne atletske discipline, dizanje utega, body-building, planinarenje, penjanje po stijenama i skijanje. Izvrstan je u rješavanju složenih problema pa je često natjecatelj šahovskih ili matematičkih turnira.

Vodenjak

Ne voli monotoniju i rutinu. Što je sport neobičniji i nekonvencionalniji, njemu je draži. Stoga voli padobranstvo, zmajarenje, bungee jumping i druge ekstremne sportove, ali i ples, jer mu omogućuje slobodu kretanja. Budući da mu je mentalno zdravlje važno kao i fizičko, okreće se opuštajućim aktivnostima kao što su su pilates, joga i nanbudo. Kao velik humanitarac, čest je sudionik raznih utrka za opstanak šuma, hodanja za spas kitova i sličnog.

Riba

Romantičara Zodijaka ne krase velike sportske vrline pa ga nećete često naći u najzahtjevnijim sportovima. Potreban im je jak i ustrajan poticaj da bi se pokrenuli. S obzirom na pripadnost vodenom elementu, najugodnije se osjeća u tom okruženju. Izvrstan je u plivanju, ronjenju, skijanju na vodi i surfanju. Okretnost i savitljivost omogućuju mu uspjeh u plesu, klizanju, gimnastici i aerobici.