ASTRO KOMPATIBILNOST

Škorpion i Lav u poslu su potpuna katastrofa

06.08.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Slaganje sa šefom, zaposlenicima i suradnicima ključ je uspjeha u poslu. Različitost osobnosti kolega i poslovnih partnera mogu imati izrazito velik utjecaj na koncentraciju i motivaciju. Doznajte kako se Lav nosi s ostatkom zodijaka na profesionalnom planu

Ovan i Lav

Dva vatrena znaka na sceni nastupaju s nezaustavljivim zanosom i odlučnošću preuzimajući svaki zadatak s mnogo volje i energije. Ovan u suradnju unosi natjecateljski duh i inovacije, a Lav osigurava planiranje i komunikaciju s okolinom. Kad otkriju što koji od njih radi najbolje i pridržavaju se podjele poslova, izbjeći će većinu trzavica.

Bik i Lav

Bikova praktičnost i trezvenost stvaraju ravnotežu lavljem zanosu i optimizmu. Bik prihvaća odraditi teži i dosadniji dio posla dok se Lav radije bavi pripremom, marketingom i odnosima s javnošću. Lav ne smije nepravedno prigovoriti Biku zbog sporosti, jer bi time izazvao gnjevnu reakciju. Trebat će im vremena za usklađivanje komunikacije.


Blizanci i Lav

Blizančeva svestranost u suglasju je s Lavovim zanosom. Ovaj tandem ima široku paletu vještina i sposobnosti. Bilo da je projekt tek u pripremi ili je već započeo, oni su ga u stanju privesti uspješnom svršetku. Oboje su optimisti i stvaraju pozitivno radno ozračje. Najveći je rizik taj da im postane previše zabavno pa da zaborave na obaveze.

Rak i Lav

Promatračima se mogu činiti vrlo različitima i nespojivima, ali to nije istina. Brzo uočavaju jake strane svog suradnika pa učinkovito dijele poslove i međusobno se prilagođuju. Jedno drugom rijetko oduzimaju prostor i ovlasti. Vjerojatno će Rak napraviti prvi korak u prilagodbi, ali će mu Lav ubrzo uzvratiti jednakom mjerom.

Lav i Lav

Poslovni tandem dvoje Lavova snažan je i pouzdan. Ako su uklopljeni u širi sustav, jak su adut kompanije u kojoj rade, a ako sami tvore poslovnu cjelinu (mala tvrtka, obrt, partnerstvo), mogli bi imati dosta uspjeha. Povremene su nesuglasice neizbježne, jer Lavovi ne vole priznati da su u krivu, a ponekad toga iskreno nisu ni svjesni. Ako se zateknete u blizini, bolje je da se ne miješate.

Djevica i Lav

Skromna i nenametljiva Djevica često vidi Lava kao hvalisavog i pomalo arogantnog. Iako su sušte suprotnosti, njihova suradnja ne mora nužno biti loša. Djevici odgovara rad iz sjene i uloga savjetnika, a Lav voli biti u centru pažnje. Ako tašti i ponosni Lav bude spreman uvažiti Djevičine savjete, mogli bi sjajno surađivati. On će preuzeti glavnu riječ i rad s ljudima, a ona administrativni i organizacijski dio posla.

Vaga i Lav

Kada se Vaga i Lav nađu u ulozi poslodavca i zaposlenika, stvari funkcioniraju gotovo savršeno. Vaga svojim organizacijskim sposobnostima i jasnim usmjerenjima odlično odgovara bezgraničnoj energiji Lava koji teži čim prije i čim uvjerljivije uspjeti. Tolerancija i susprezanje od međusobnog nadmetanja ključevi su ostvarivanja zajedničkog uspjeha.

Škorpion i Lav

Kao poslovno partnerstvo ova kombinacija vatre i vrele vode neće potrajati ni koliko je potrebno da se osuši tinta na papiru ugovora. Njihovi će sukobi imati raznolike oblike, ali najčešće će u pozadini svega biti dvoboj ega. Ove su dvije ličnosti toliko različite da teško mogu uspjeti ukoliko odmah ne pristanu na dogovor i razuman kompromis.

Strijelac i Lav

Lav i Strijelac imaju korektan i uzbudljiv poslovni odnos, međusobno se poštuju i velika su podrška jedan drugome. Oba znaka mogu biti nestrpljiva i šarmantna, a Lavu može zasmetati to što je Strijelca lako omesti u poslu. Međutim, usprkos pomalo drugačijim osobnostima, dobro se razumiju i redovno ostvaruju uspjehe.

Jarac i Lav

Iako se u temelju razlikuju, Lav i Jarac se međusobno podupiru i cijene. Jarac je promišljen, marljiv i nesklon javnim istupima, dok su za Lava razmetanje i hvalisanje uspjehom među osnovnim poslovnim motivima. Neovisno o tome, jedno su drugom odani i voljni obaviti svaki svoj dio posla.

Vodenjak i Lav

Ovo je vrlo dinamična kombinacija s velikim mogućnostima za uspjeh. Vodenjak će u partnerstvo unijeti nesvakidašnja rješenja i napredne procjene, dok će od Lava zauzvrat dobiti poticaj da bude ustrajniji i odgovorniji. Problem u suradnji s Lavom njegova je potreba za isticanjem i počastima te sklonost izrabljivanju šefovske pozicije.

Ribe i Lav

Trebat će im vremena da se naviknu na međusobne različitosti. Lav žudi za slobodom da naređuje drugima i sam radi ono što želi. Podatna je Riba naizgled idealan 'plijen' za Lava, no ne dopušta bezgranično izrabljivanje. Onaj tko je podcijeni iznenadit će se kad ona počne pružati otpor. Ako su mudri, Lav će Ribu hrabriti, a ona se njemu diviti.