VEDSKA ASTROLOGIJA

Jyotish horoskop: Zrinka Cvitešić

31.07.2014 u 10:13

Bionic
Reading

Zrinka Cvitešić rođena je u podznaku Vage (Tula). Kao pokretan (Chara) znak zodijaka i neparan (7) znak, spol Vage je muški, što je čini društvenim i ekspresivnim (izražajnim) znakom. Vage su pogodne za pokretanje aktivnosti koje promoviraju visoke ideale i stvaranju potpore preko svojih brojnih društvenih kontakata i veza. One mogu iskoristiti svoj šarm i vještinu diplomacije pa znaju reći - 'Volim pridobiti i pobijediti ljude smiješkom'

Vage nastoje održati harmoniju pod svaku cijenu i trude se ne stvarati si neprijatelje ili ulaziti u konflikte. Izvrsni su posrednici, jer mogu vidjeti obje strane konflikta na pošten način. Međutim, one također imaju i reputaciju neodlučnosti i teško im se posvetiti samo jednoj ideji ili stvari. Vage imaju istančano oko za estetiku pa su kao stvorene za umjetničke i dizajnerske poslove.
Stoga, s podznakom u Vagi, Zrinku krasi orijentiranost na odnose i veze, društvenost, šarmantnost, dražesnost, ljupkost, prijateljski stav, harmoničnost, umjetnost, kreativnost, profinjenost, estetika i ljepota.

Vaga se nalazi u Swati nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda) koja je Zrinku dodatno obdarila težnjom da pomogne drugima, željom da bude neovisna, mentalnom snagom, visokom razinom prilagodljivosti, misaonošću i pažljivošću te neprestanom težnjom za razvojem i napredovanjem. Swati je usko povezana s božicom Sarasvati, vladaricom znanja i učenja, koja Zrinku usmjerava prema napretku u književnosti (dar pisanja i govora) i glazbi.

Vladar podznaka Vage jest planet Venera (glazba, gluma, umjetnost, dramska umjetnost, film), koja je iznimno dobro smještena u trikona 9. kući (ideali, nadahnuće, duga putovanja, sreća, napredak, uspjeh i blagostanje), najsretnijoj kući u horoskopu. Venera se ovdje nalazi u prijateljskom znaku, Blizancima (komunikativnost, razgovijetnost, društvenost, prilagodljivost, promjenjivost), što joj dodatno pomaže u davanju svojih blagoslova u ovom horoskopu. Venera iz 9. kuće, u aspektu sambandha, snažno i povoljno aspektira 3. kuću (komunikacija, mediji, glazba, dramska umjetnost i film, ples, saveznici, volja, odlučnost, izdržljivost, kratka putovanja). U Chandra lagni (horoskop s Mjesecom u lagni, 1. kući), Venera se nalazi u 3. kući pa nimalo ne iznenađuje tako snažan Zrinkin interes i uspjeh u području glume, glazbe i plesa.

Najsnažniji je planet u Zrinkinu  horoskopu svepovoljni i dobroćudni Jupiter (bogatstvo, sreća, napredak, inteligencija, ugled, duga putovanja), koji je smješten u 10. kući (karijera, posao, biznis, uspjeh, slava i javni ugled), u znaku Raka (sklonost sigurnosti i stabilnosti, maštovitost). Jupiter se ovdje nalazi u egzaltaciji (iznimna sreća i povoljnost), a budući da se istovremeno nalazi u 4. kući od Mjeseca (kendra), on tvori iznimno snažnu Gajakeshari yogu, koja osobu daruje velikom slavom, kraljevskom udobnošću, neodoljivošću, inteligencijom i učenošću te Hamsa Mahapurusha yogu (Jupiter se nalazi u kendri, u egzaltaciji), koja Zrinku daruje ljepotom, srećom i lijepim glasom.

Nadalje, Zrinkina 10. kuća pravo je sjecište sretnih kombinacija, jer se ovdje, na temelju konjunkcije Jupitera, Merkura i Sunca, stvara nekoliko izvrsnih yoga (planetarne kombinacije), kao što su Surya - Guru yoga (kombinacija Sunca i Jupitera), Surya - Budha yoga (kombinacija Sunca i Merkura), Budha - Guru yoga (kombinacija Merkura i Jupitera) te Surya - Budha - Guru yoga (kombinacija Sunca, Merkura i Jupitera), koje sve odreda povoljno utječu na njezin životni uspjeh, karijeru, prestiž, slavu, priznanja i sreću. Posebno valja ovdje izdvojiti Budha - Guru yogu, koja Zrinku daruje izvrsnom rječitošću, ljubaznošću, društvenošću, talentom za ples, pjevanje i glazbu, lijepim izgledom te privrženošću prema parfemima.

Egzaltirani Jupiter (sreća, uspjeh, bogatstvo, ugled, putovanje na duge udaljenosti) vladar je 3. kuće, koja predstavlja glumu, dramsku i filmsku umjetnost, glazbu i ples, a smjestio se u 10. kući karijere, što više nego jasno ukazuje na Zrinkin životni put.

Mjesec se nalazi u 7. kući u Ovnu, svom prijateljskom znaku, što govori da će Zrinka imati više strastvenih ljubavnih veza, ali i ne baš sretnu bračnu situaciju. Ovome u prilog govori i loš smještaj agresivnog Marsa, vladara 7. kuće braka u podznaku Vage, koji se smjestio u 'težoj' 8. kući, koja se povezuje s iznenadnim nevoljama i preokretima, preprekama, skandalima, razvodom, prekidima i rastancima. Ni karta Navamsha (podjelna karta braka), nije baš sjajna, jer su se u 7. kući braka smjestili Sunce i Mars, dva vatrena planeta, što će unositi podosta tenzija u eventualnom braku, a vladar 7. kuće braka, Mjesec (promjenjivost, nestalnost, mentalna napetost i uznemirenost), smjestio se u lošoj 12. kući, koja označava gubitak, prekid i izolaciju.

U horoskopu je prisutna i tzv. nesretna Kala Sarpa yoga (svi planeti su smješteni između osi Ketua i Rahua), koja također ne ide u prilog dugom i sretnom braku.
Ketu (nedostatak motivacije, razočaranje, odustajanje) u 5. kući obično ukazuje na poteškoću sa začećem ili rođenjem djeteta. Ovom mogućem problemu dodatno šteti nesretan utjecaj Saturna (gubitak, razočaranje, prepreke) iz 11. kuće, kao i smještaj zloćudnog Saturna i Rahua u 5. kući (djeca) u Chandra lagni.
U horoskopu postoji još jedan problematičan čimbenik, a to je negativni obostrani aspekt između Saturna i Marsa, koji nastoji Zrinku uvući u svađe i razmirice dajući joj povremeni ljutiti i osvetoljubivi temperament, gubitak samokontrole, oštar govor i ponašanje i pojavu nižih poriva. Ovo je nešto na što Zrinka mora obratiti veću pozornost, a pogotovo u razdobljima i podrazdobljima (Maha dasha, Antar dasha ili Pratyandar dasha), kojima vladaju ova dva zloćudna planeta.

Zrinkin uspon započeo je u Maha dashi Rahua, koja je započela početkom 2002., i traje do 2020. godine. Rahu je planet koji je snažno vezan za svjetovni uspjeh pa obično daje nagli prosperitet, a pogotovo u karijeri (ali isto tako i nagle padove). Prva priznanja Zrinka je dobila tijekom razdoblja Rahu - Jupiter, koje je trajalo od 2004. do 2007. (Zlatna Arena za ulogu u filmu 'Što je muškarac bez brkova?' 2005., nagrada za najbolju ulogu u filmu 'Što je muškarac bez brkova?' na Sarajevskom festivalu 2005. te nagrada 'Mila Dimitrijević' za ulogu Irine u drami 'Tri sestre Antona P. Čehova', 2006.). Njezin se uspjeh nastavio tijekom 2010., u razdoblju Rahu - Merkur (koje je trajalo od 2010. do 2012. godine), u kojoj je također primila veći broj zapaženih priznanja.
Inozemni proboj Zrinka je započela pri kraju ovoga razdoblja, jer je Merkur vladar 12. kuće (inozemstvo), a smjestio se u 10. kući karijere. Priznanja su joj počela stizati tijekom prošle godine, u razdoblju Rahu - Venera, koje je započelo u drugoj polovici 2013. i trajat će do 2016. godine. Ovo će vjerojatno biti i njezino zlatno doba u životnoj karijeri.
Nakon Maha dashe Rahua, Zrinka 2020. ulazi u Maha dashu egzaltiranog Jupitera, koja također obećava uspjeh i slavu. Ovo će sretno razdoblje trajati do 2036. godine.

Piše: Nikola Đurđević, vedski astrolog i numerolog
www.astrologija-tarot-numerologija.com