FAKTOR ASCENDENTA

Rakovi, otkrijte kako podznak utječe na vas

12.07.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon solarnog znaka, podznak ili ascendent drugi je najvažniji faktor koji određuje astrološki profil ličnosti. To je zodijački znak koji se nalazi na istočnom horizontu u trenutku rođenja. Rođeni oko svitanja imaju isti solarni znak i podznak, a rođeni predvečer imaju podznak u suprotnom znaku od solarnog. Za precizno izračunavanje podznaka nužno je poznavati točno vrijeme i mjesto rođenja i konzultirati posebnu tablicu ili se poslužiti računalnim programom

Rak - Ovan u podznaku

Vi ste izravniji i glasniji od ostalih Rakova. I vi ste oprezni i promišljeni, ali vam je fitilj nešto kraći. Za razliku od tipičnog Raka, manje ste vješti u glumi i skrivanju namjera. Dobro čitate ljude, ali ne umijete uvijek prilagoditi taktiku ovisno o onom što vam je intuicija otkrila.


Rak - Bik u podznaku

Ovo je skladna kombinacija znaka i podznaka. Oba znaka, gledana pojedinačno, posjeduju slične osobine koje su u ovoj kombinaciji udvostručene: oprez, zaštitnički stav, briga o domu i čuvanje uspomena. Rak - Bik igra na sigurno pa puno provjerava i proračunava prije nego što donese odluku. A i onda ne djeluje odmah.

Rak - Blizanci u podznaku

U ovom se Raku sukobljavaju želje za samostalnošću i prisnošću. Mnogi Rakovi - Blizanci provode život u naizmjeničnom zbližavanju i razdvajanju od ljudi, poslova i mjesta. Čim se jako zbliže, osjete se zagušeno, a kad se odmaknu i oslobode, počinje im nedostajati bliskost. Iako svjesni da time zbunjuju okolinu, ne mogu si pomoći.

Rak – Rak u podznaku

Vrlo ste osjećajni i imate snažna ticala s kojima hvatate mnogo signala iz okoline. Često se povlačite u račji oklop, jer vam je svijet često previše naporan. U međuljudskim odnosima ponašate se srdačno i otvoreno, ali sve je to samo smišljena predstava. Oprezni ste i pronicljivi pa biste mogli biti uspješni u trgovini i novčarskim poslovima.

Rak – Lav u podznaku

Volite izlaziti i brže se zbližavate s neznancima nego prosječan Rak. Većinom ste ugodni i popularni u društvu, ali i tajnoviti u pogledu svojih planova. U poslu ste individualac koji se najradije oslanja na sebe iako okolina može imati dojam da ste otvoreni za suradnju. Ako vas netko pritisne s pitanjima, puno govorite, a ništa ne otkrijete.

Rak - Djevica u podznaku

Ova kombinacija znakova čini ljude pomalo stidljivima i senzibilnima, ali i vrlo simpatičnima. U djetinjstvu im nedostaje samopouzdanja. Iako kasnije očvrsnu, rijetko pristaju biti u centru pozornosti. Izuzetno cijene kulturu i umjetnost, osobito kazalište. Dobri su u bankarstvu i računovodstvu.


Rak - Vaga u podznaku

Iako su privrženi domu i obitelji, Rakovi - Vage vole i puno izlaziti i stalno širiti krug poznanstava. U mnogima od njih vodi se sukob između želje za uzbudljivim društvenim životom i obiteljskom stabilnošću. Snažno su modno osviješteni i imaju mnogo hobija koji im pomažu da se oslobode negativne energije.

Rak - Škorpion u podznaku

Ova vodena kombinacija naglašava račju grublju stranu.
Ranjivi su kao i većina ostalih Rakova, ali se žešće bune kad im stvari nisu po volji. Potraga za ljubavlju i pažnjom smisao im je života, no nerado pokazuju osjećaje da ih drugi ne ocijene slabima. Često posežu za emocionalnim manipulacijama i znaju biti vrlo zahtjevni i posesivni prema partneru.

Rak - Strijelac u podznaku

Ova kombinacija čini Rakove pustolovnima i željnima raznovrsnosti. Krasi ih ravnoteža između emocija i intelekta. Budući da imaju dar za odvajanje bitnog od nebitnog, vrlo lako mogu prepoznati srž problema i riješiti ga. Zbog toga često dijele korisne savjete okolini.

Rak - Jarac u podznaku

Ovi su Rakovi vrlo uporni i sposobni nastaviti borbu unatoč nedaćama. Često se u trenutku kada su u duši bijesni mogu doimati posve mirnima. Imaju urođen instinkt za profesionalni uspjeh, no dovoljno su osjećajni da nikoga ne povrijede dok se uspinju poslovnom ljestvicom.

Rak - Vodenjak u podznaku

Ovo je otvoren Rak koji se ne doima osobito suzdržano i konzervativno dok ga bolje ne upoznate. Voli zanovijetati i govoriti što ne valja i kako bi stvari trebale izgledati kad bi se njega pitalo. Iako je buntovan i nepredvidiv, u konačnici je odgovoran i nerado ostavlja bližnje na cjedilu.

Rak - Ribe u podznaku

Prijateljski ste nastrojeni prema živim bićima i pomažete slabijima i ugroženima. Intuitivni ste, osjećajni i snažno svjesni tuđih duševnih stanja i nakana. Imate šesto čulo za poslove i financije pa nagonski znate kad treba djelovati, a kada se suzdržati. Uspijete li ovaj dar ispravno koristiti, daleko ćete dogurati.