NIŠTA OD APOKALIPSE

Lunarna pomrčina donosi promjene u odnosima

15.04.2014 u 08:33

Bionic
Reading

U utorak, 15. travnja u 8 sati i 32 minute ujutro po srednjoeuropskom vremenu, pun Mjesec pojavio se u Vagi u sprezi s potpunom pomrčinom Mjeseca

Pomrčina Mjeseca događa se isključivo kad je Mjesec pun, to jest kad se Zemlja nađe između Sunca i svog prirodnog satelita. Da bi došlo do pomrčine, potrebno je da Zemlja blokira put Sunčevim zrakama do Mjeseca te da se naš satelit nađe u Zemljinoj sjeni.


Pokvarenjaci željni zarade na naivnosti pučanstva iskoristili su podatak o predstojećoj pomrčini za najavu još jedne apokalipse, kojoj ćemo se smijati čim prođe spomenuta prirodna pojava.

'Proljetno čišćenje' u odnosima

Ono što je potaknulo apokaliptične prognozere niz je od četiri uzastopne pomrčine Mjeseca, od kojih će ova u Vagi biti prva. Taj je niz dobio naziv 'četiri krvava Mjeseca', zbog navodne crvene boje koju će Zemljin suputnik tada poprimiti. No ne može se znati unaprijed kakve će boje biti Mjesec pa će se to znati tek kad se pomrčina dogodi.

Neovisno o boji, iduća pomrčina ne najavljuje nikakve globalne katastrofe. Imat će, međutim, utjecaja na međuljudske odnose, koje će podvrgnuti 'proljetnom čišćenju'. Nekim će vezama biti dovoljno malo provjetravanja, nekima će trebati dubinsko čišćenje, a treće će biti odstranjene da bi napravile mjesta za nove.

Promjenama u odnosima najjače će biti zahvaćeni Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci rođeni između 10. i 20. u mjesecu. Lavovi, Strijelci, Vodenjaci i Blizanci osjetit će pomrčinu blaže, a promjene će za njih biti većinom povoljne.