ASTRO KOMPATIBILNOST

Želite li Ovna za prijatelja, poštujte njegovu neovisnost

05.04.2014 u 22:24

Bionic
Reading

Jeste li se ikada zapitali zašto se ljudi lako povežu s jednom osobom dok drugu bez vidljivog razloga izbjegavaju i ne žele u svojoj blizini? Zbog čega je nekome ugodno u društvu određene osobe i odakle im toliko toga zajedničkog? Saznajte kakvo vas prijateljstvo očekuje s Ovnom i što zvijezde kažu o vašem odnosu

Ovan i Ovan

Ovnovi su vrlo nezavisni i ne vole da im itko, pa ni najbolji prijatelj, zaposjeda vrijeme i prostor. Pripadnici ovoga znaka moraju jedno drugome zajamčiti punu slobodu – ili neće biti prijatelji. Također, oboje će se nadmetati u koječemu i bit će zavidni ako je druga strana uspješnija. No u zamjenu za to mogu računati na prijateljsku pomoć u teškim situacijama.

Bik i Ovan

Ovna s vremena na vrijeme poželi nešto učiniti brzo i bez analize, a Bik voli emocionalno probaviti zamisao i djelovati oprezno i praktično. Ako Ovan zbog brzine nastrada, Bik bi ga mogao pecnuti s opaskom 'zar ti nisam rekao'. Toleriranje različitih pristupa i ritmova uvjet je preživljavanja ovoga prijateljstva.

Blizanci i Ovan

Oboma je potrebno da budu aktivni i u pokretu te ih sadašnjost zanima više od prošlosti. Kad je nečemu istekao rok trajanja, spremni su to napustiti i prebaciti se na nešto drugo. Imaju nisku toleranciju na dosadu te im je teško dugoročno se posvetiti istoj aktivnosti. Vole raspravljati o raznolikim društvenim temama, pri čemu će se često zakrviti i miriti.

Rak i Ovan

Ovan preferira druženje na otvorenom s puno akcije, kretanja i natjecanja, a Rak često ima potrebu primati goste u mirnom ambijentu prikladnom za čavrljanje. Da bi njihovo prijateljstvo cvjetalo, moraju biti na sličnoj intelektualnoj razini ili Ovan mora biti zaljubljenik u vodene površine, koje Rak često pohodi kad ima volje za izlazak iz kuće.


Lav i Ovan

Oboje su samostalni i zaokupljeni sami sobom i svojim interesima. Među njima vlada velik sklad i razumijevanje, ali su zbog kolerična temperamenta mogući kratki, burni sukobi. Ovan je ravnodušan na tuđa mišljenja pa često postupa na društveno neprihvatljiv način, a Lav je svjesniji okoline i više mari za tuđe reakcije.

Djevica i Ovan

Prijateljski odnos između Ovna i Djevice na prvi pogled djeluje kao nemoguća misija, jer imaju toliko malo zajedničkog: Ovnovi su nagli, brzopleti i nestrpljivi, a Djevice mirne, sramežljive i ustrajne. Ako će se netko prilagoditi onom drugom, onda je to Djevica, kojoj Ovnova energija i borbenost imponiraju.

Vaga i Ovan

Vaga i Ovan lijepo se nadopunjuju te se međusobno potiču na ostvarivanje želja i životnih planova. Oboje su prepuni pozitivne energije i entuzijazma te često zajednički potiču društvo na izlaske, izlete ili kućne zabave. Nikada neće jedno od drugoga zatražiti nešto što i sami nisu spremni dati.

Škorpion i Ovan

Imaju vrlo dinamičan odnos pun uspona i padova. Oboje vole dominirati, što ponekad dovodi do sukoba. No ako nauče surađivati umjesto boriti se jedan protiv drugoga, mogu daleko dogurati. Ovan jako voli naglašavati koliko mu je stalo do ovog prijateljstva, ali je zapravo Škorpion taj koji je predaniji.

Strijelac i Ovan

Impulzivni su i u stalnoj potrazi za avanturama i zabavom pa im nikada nije dosadno. Uživaju u zajedničkom druženju i imaju veliko međusobno povjerenje. Do sukoba dolazi rijetko, uglavnom zbog nepromišljenih izjava s bilo koje strane. Međutim, brzo se hlade i ne dozvoljavaju da se svađa otme kontroli.

Jarac i Ovan

Ovna i Jarca razdvajaju krupne razlike u temperamentima. Oboje moraju uložiti puno truda i tolerancije da bi postali prijatelji, ali uspiju li u tome, uočit će i mnoge zajedničke crte poput ambicije i odbijanja da ih itko gazi. Dokle god oboje mogu sačuvati svoju individualnost i slobodu, prijateljstvo će funkcionirati.

Vodenjak i Ovan

Prijateljstvo između Ovna i Vodenjaka od samog će početka biti uzbudljivo i prepuno akcije. Oboje vole promjene i uzbuđenja pa nastoje živjeti život punim plućima. Imaju puno zajedničkih interesa, što ih nerijetko tjera i da se međusobno natječu. No rijetko dolazi do ozbiljnih sukoba te sve ostaje na prijateljskoj razini.

Ribe i Ovan

Ribe cijene Ovnovu iskrenost, odvažnost i spremnost da se založi za prijatelja. Ovan će pomoći ako je svjestan da je to potrebno, no ponekad je nedovoljno pronicljiv da to uoči. Također, slabo procjenjuje emocionalne učinke koje njegovi postupci i riječi imaju na drugoga. Ribe su spremne mnogo toga otrpjeti radi prijateljstva, no ne i bezgranično.