ASTRO-KOMPATIBILNOST

Kako se Djevica slaže s ostalim znakovima u ljubavi?

20.09.2013 u 07:39

Bionic
Reading

Djevice nisu poznate kao najlakši partneri, no ovaj kratki članak o tome kako se ostali znakovi zodijaka slažu s njima trebao bi svima dati astrološki uvid i u mnoge njene vrline

Djevica - Ovan

Ova veza neće ispuniti nadanja ni jednog ni drugog partnera. Djevica je brižna i stalno razmišlja o budućnosti, a Ovan je spontan i živi u trenutku. Ako žele opstati skupa, morat će se pomiriti s činjenicom da su prilično različiti i da im je nužna obostrana prilagodba. Poneki zajednički interes ovu vezu može učiniti mogućom, iako ne zadovoljavajućom.

Djevica - Bik

Djevica i Bik imaju srodne poglede na život, a dijele i sličan odnos prema kući, obitelji i financijama. Oboma je materijalna sigurnost iznimno bitna, a djeca i dom im igraju važnu životnu stavku. Bik je pohotniji i pohlepniji te manje oprezan, ali ipak može probuditi strast u Djevici i nagnati je da se opusti i prepusti romantici.

Djevica - Blizanac

Malo je vjerojatno da će ikada doći do trajne i skladne veze između Djevice i Blizanca. Ona voli red, on improvizaciju; ona voli rutinu, a on žudi za promjenama. Srećom, budući da su oboje radoznali i intelektualni tipovi, ne uspiju li na emocionalnom i erotskom planu, vrlo vjerojatno će postati dugotrajni prijatelji.

Djevica - Rak

Ovaj odnos temeljit će se na tihom uzajamnom razumijevanju. Rak je romantičan, ranjiv idealist, dok je Djevica postojana, vjerna i čvrsta, vođena razumom i intelektom, ali također osjetljiva. Zajednička im je ljubav prema obiteljskom životu te materijalnom i osjećajnom sigurnošću. Ova će veza opstati ako se Djevica uspije suzdržati od kritiziranja i propitkivanja.

Djevica - Lav

Tipična će Djevica teško privući pažnju temperamentnog Lava. On je rastrošan i ne razmišlja detaljno o daljoj budućnosti, dok je Djevica pedantna i strogo sve drži pod kontrolom. Ona će teško moći podnositi njegovo dominantno ponašanje pa će mu ili uputiti pregršt kritika, ili se povući u sebe. Ova veza nije preporučljiva.

Djevica - Djevica

Međusobno razumijevanje i zajednički pogled na život brzo će spojiti dvije Djevice. Oboje će se truditi oko veze i posvetiti se beskonačnom planiranju života i do najsitnijih detalja. No rijetko će se opustiti i stvarno uživati. Teško će podnositi uzajamnu kritičnost i ako se ne uspiju suzdržati od neprekidnog prigovaranja, veza će im se zaljuljati.


Djevica - Vaga

Vaga ima mnoge značajke kojima se Djevica divi. Šarmantna je, zabavna, društvena i u trendu, pa će Djevica brzo izgubiti glavu za njom. No kad otkrije da Vaga svoj šarm velikodušno nudi i drugima, Djevici neće dugo trebati da prekine taj odnos. Ova veza neće donijeti ushićenje ni jednom ni drugom partneru.

Djevica - Škorpion

Djevica je vrlo kritična i sve oko sebe detaljno analizira i kontrolira, a to uključuje i partnera s kojim je u vezi. Budući da Škorpion ne podnosi prigovaranja ni propitkivanja, njih će se dvoje teško razumjeti. S druge strane, mogla bi mu se svidjeti Djevičina brižnost, privrženost i organiziranost, što bi moglo prerasti u pravu ljubav.

Djevica - Strijelac

Odnos Strijelca i Djevice često započinje snažnom privlačnošću i iskricama. Ipak, već tijekom upoznavanja dolazi do problema, jer otkrivaju tempirane bombe u suprotstavljenim temperamentima. Djevica traži sigurnost i red, a Strijelac slobodu da radi što i kad poželi. Odnos prema novcu također im se ne poklapa, a potrebe za intimnošću javljaju im se u različitim terminima.

Djevica - Jarac

Između Djevice i Jarca postoji jaka tjelesna i duhovna privlačnost, a sličan stav prema obitelji i materijalnim stvarima dodatno će ih zbližiti. Djevica i Jarac i vanjštinom i stilom dobro odgovaraju jedno drugome pa su primjer uspješnog i dobrog para. Jedino što bi im moglo unijeti razdor u vezu je obostrana sklonost zanovijetanju i brigama.

Djevica - Vodenjak

Djevicu će privući Vodenjakov bogat društveni život, a on će biti očaran njezinom informiranošću i pouzdanošću. Oboje su intelektualni tipovi, no Vodenjak je društven i komunikativan, dok je Djevica povučenija i manje energična. Uspjeh veze ovisit će ponajviše o tome koliko će se Djevica moći prilagoditi Vodenjaku i koliko će trpjeti njegove hirove.

Djevica - Riba

Intuitivne Ribe će brzo shvatiti emocionalne potrebe Djevice. Budući da je praktična i bolje organizirana, Djevica će preuzeti brigu o novcu i ostalim obavezama. S druge strane, smetat će joj Ribino često upadanje u sanjarenje i izbjegavanje ozbiljnih odluka. Veza bi mogla upasti u krizu, jer će Djevica biti ogorčena partnerovom neodgovornošću, dok Ribe neće moći podnijeti stalna partnerova zabadanja.