VELIKI LJETNI HOROSKOP

Što vam planeti spremaju ovoga ljeta

01.07.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Osim vrućine, duljih dana, ljetovanja i godišnjih odmora, ljetna konstelacija planeta donosi energiju, nemir i pojačava tjelesnu strast. Dok za neke to znači stvaranje sasvim novih planova za nastavak godine, mnogi ipak samo žele odmoriti i napuniti baterije. Većina se, doduše, neće buniti protiv usputna flerta i ljetne avanture

Ovan
Ovo je doba godine kada, sasvim sigurno, nećete sjediti kod kuće. Kao i ostali vatreni znakovi, uživate na suncu, no to ne znači da ćete samo pasivno upijati njegove zrake. Ne, od vas se prije može očekivati ustajanje u cik zore te odlazak na trčanje ili pješačenje – ne zaboravite sa sobom ponijeti bočicu vode. Možete očekivati mnogo ljetnoga flerta i zato se ne ustručavajte odijevati pod parolom 'manje je više', no imajte na umu da vrijeme za ozbiljnije vezivanje dolazi tek u rujnu.

Bik
Iako možda od ovoga ljeta očekujete više mira i odmora, povlačeći se u svoj mir i osamu, ovom godišnjem dobu nije svojstveno da se ama baš ništa ne događa. Ako vam nije do tulumarenja, radije upišite neki tečaj ili ljetnu školu, nego da vrijeme potratite na plaži kao nasukani kit. Krajem ljeta mogli biste se zbližiti s osobom u znaku Vage. U tom periodu također vam se smiješi dobra prilika za započinjanje biznisa ili možda zanimljiv razgovor za posao.

Blizanci
Koliko god umorni bili, za vas ovoga ljeta nema odmora. Najviše što možete učiniti jest prilagoditi tempo silnim akcijama, kretanjima i previranjima koja vas očekuju. Nemojte se uplašiti jer nema ništa loše u gomili poziva prijatelja s raznih strana. Moglo bi vam se zalomiti i egzotično putovanje, koje neće opustošiti vaš budžet onako kako vam se čini, a pohranit ćete ga u trajnom sjećanju. Očekujte da ćete uza se cijelo vrijeme imati brbljavo i veselo društvo, raspoloženo za izlaske i šoping.

Rak
Riječ 'romantika' za vas je ovoga ljeta zapisana u zvijezdama jer Venera, planet ljepote i ljubavi, usmjerava Amorove strijele prema Rakovima. Ljetne ljubavi obično kratko traju, no to neće biti slučaj s onima koji tu osobu promatraju još od zime. Posljednje dane posla neposredno prije godišnjeg odmora ćete jedva izdržati. Po povratku na posao morali biste od nadređenih zatražiti priznanje za svoje napore, što usmeno, što konkretno, novčano.

Lav
Ljeto je definitivno vaše godišnje doba! Usto, prvi put nakon dvije godine možete se veseliti ljetovanju bez stresnog utjecaja Saturna. Što vam je sada činiti? Ludo se zabaviti, naravno! Vi ste dijete Sunca i kao takvi tražit ćete vrućinu i plaže, uživati u promatranju znojnih i nauljenih tijela te vrebati priliku da skrenete pažnju na sebe. Početkom kolovoza poželjet ćete se baviti ozbiljnijim poslovima. Otprilike u istom tom periodu mogli biste osjetiti da vam netko od prijatelja ili kolega previše pametuje, ali ipak poslušajte što vam imaju za reći, ma koliko iritantno zvučalo.

Djevica
Nemojte potratiti čitavo ljeto trošeći se kroz posao i brigu o što većoj zaradi. Ionako vas čeka vrlo naporna jesen s obiljem zadataka te vam je stoga ljetno vrijeme odmora od neprocjenjive važnosti. Možda vam zvuči nemoguće jednostavno se opustiti i uživati, zbog važnih odluka koje morate donijeti sada ili nikada, no uvijek možete pobjeći nekamo za vikend. Ako već ne možete sa svojim društvom provesti vremena koliko biste htjeli, možete barem organizirati post-ljetno druženje i okupiti sve vama bliske i drage ljude.

Vaga
Posao i druge obaveze otežat će vam ovoljetno opuštanje i odmor. Potrebna vam je kvalitetna strategija da dobro rasporedite svoje vrijeme za zadatke koji vam predstoje. Iako ste možda htjeli čitav kolovoz provesti na moru, izgleda da ste ove godine ipak osuđeni na produžene vikende. Kraj ljeta značajan je za vas jer ulazak Venere u vaš znak donosi pregršt povoljnih poslovnih događanja. Očekujte mnogo poziva, ponuda i prilika te, iako će vas ta kvantiteta možda zbuniti, nastojte prihvatiti što više izazova, a selekciju ostaviti za kasnije.

Škorpion
Ljeto je godišnje doba koje vam oduzima najviše energije. Iako volite vrućinu, ne podnosite direktno izlaganje suncu te za vrijeme ljetovanja preferirate hladovinu, barem djelomično zamračene prostorije i noć. Obaveznu ljetnu opremu za Škorpione čine jak zaštitni faktor, tamne sunčane naočale i dobro sredstvo za odbijanje komaraca i drugih insekata. Još samo da stavite nekoliko knjiga ili stripova u svoju torbu pa ste osigurali i materijal za svoju omiljenu aktivnost na plaži – čitanje. Po povratku s odmora, na poslu bi vas mogla iznenaditi promjena u vašem položaju nastala restrukturiranjem poslovanja ili iznenadnim odlaskom kolegice ili kolege.

Strijelac
Ovo ljeto donosi vam mnoštvo raznolikih iskustava, stoga uzmite ono što vam se nudi! Ako imate nerazriješenih svađa i loših odnosa kod kuće, odgodite bilo kakva putovanja dok se stvari ne raščiste jer samo tako ćete pronaći mir na godišnjem odmoru. U ljetnom razdoblju bit ćete osjetljivi na prevare, nesnalažljivi u eventualnim sudskim sporovima i nespremni za ozbiljna ulaganja. Možda vam ljeto 2009. godine zbog svega toga neće biti jedno od dražih, ali bi zato lijepa događanja, posebice na ljubavnom planu, u rujnu mogla sprati taj gorak okus.

Jarac
Evidentno je da se, kao i obično, vaš ritam usporio s početkom ljeta. Sada ste uglavnom pospani i lijeni, a sve što želite jest odmarati se uz što manje naprezanja. To nije ni dobro ni loše, već je vaš uobičajen način čuvanja energije u doba godine kada osjećate njezin manjak pa ste samo prilagodili svoj tempo situaciji. Jarcima provođenje ljeta na moru nije nužnost. Dapače, češće će istraživati gorske lance ili se brčkati u hladnim rijekama dok drugi uživaju u stijenama, pijesku i morskoj soli. Iako ne vjerujete u veze na daljinu, zanimljiva bi vas osoba mogla navesti da preispitate taj svoj princip.

Vodenjak
U ranim ljetnim danima osjećat ćete kao da pedalirate na biciklu u prvoj brzini – mnogo pokreta i trošenja energije s malo kretanja naprijed. Olakšanje bi moglo uslijediti nakon prvoga tjedna srpnja, kada će se broj poziva i e-mailova koje primate prepoloviti. Kakvo olakšanje! Tada je najbolje da se bacite na pospremanje stana i posvetite obitelji, ponovnu zbližavanju sa svima onima koje ste zanemarivali. U prognozi je poboljšanje odnosa s partnerom početkom kolovoza, a sredina osmoga mjeseca zatvorit će jedno poglavlje vašega života koje traje od početka prošle godine.

Ribe
Ljeto 2009. godine Ribe će pamtiti po promjenama u svojim životima. Na prvu loptu, stvari neće možda izgledati tako važno. Sve bi moglo započeti tek neformalnim razgovorom, a rezultirati značajnim događajem poput preseljenja u drugi grad. Ako se dogodi da okončate svoju vezu ili promijenite posao, znajte da do toga ne bi došlo bez pravog razloga. Najvjerojatnije su staro radno mjesto ili partner sprječavali slobodu izražavanja vaše osobnosti. Kada dođe vrijeme godišnjeg odmora, nećete imati volje za velika putovanja, što nije neobično kada se uzmu u obzir usponi i padovi koje ste prolazili u posljednje vrijeme.