ASTRO MIMIKA

Tijelom pokažite koji ste horoskopski znak

10.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Osim po psihičkim karakteristikama, astrološki se znakovi prepoznaju i po izgledu i karakterističnu držanju. Govor tijela usko je vezan s četirima osnovnim elementima – vatrom, zemljom, zrakom i vodom - pod čijim su utjecajem svi znakovi Zodijaka

VATRA

Ovan
Nastup im je samouvjeren i odlučan. Ovnovi su živahni, sigurni i spretni, sugovornika gledaju u oči i bez isprike ga prekidaju u govoru. Uvijek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema naprijed.

Lav
O sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Njihova taština i istančan smisao za lijepo očituju se u strasti kojom brinu o svom tijelu. Ljepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu biti u odličnoj kondiciji, proporcionalna je iznimnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.

Strijelac
Mogu biti neobično lijepi, držanje im je uspravno, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu, mnogi Strijelci protagonisti su ljubavi na prvi pogled. Kada ih netko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnim mjestima.

ZEMLJA

Bik
Od znakovita i rječita pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usana do podignute obrve – govor lica pripadnika ovog znaka uzdanica je govora tijela. Bikovi svojim kretnjama i gestama jedva dopuštaju naslutiti njihovu senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje.

Djevica
Geste i mimika često su svedeni na minimum, ali ono što se vidi, dovoljno govori. Ma koliko se trudili, ponekad ipak ne mogu sakriti unutarnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvježbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspješniji, emotivno su stabilniji, a pokreti su im sigurniji i smireniji.

Jarac
Pokreti su im vojnički uvježbani, ali ako Jarca dulje promatramo, zapažamo promjenu u držanju kada se pojavi netko tko mu se sviđa. Tada njegova usredotočenost slabi, pa umjesto da upija svaku riječ razgovora, traži da mu se ponove posljednje riječi. Događaji povezani s karijerom utječu na promjene držanja i hoda.

ZRAK

Blizanci
Po govoru tijela, jedni su od 'najrječitijih'. Brbljavi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vješto poput pantomimičara. Premještanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću rukama, kao i vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava djeca svog vladara, nemirnog Merkura.

Vaga
Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac će na poseban način dati do znanja da je primijetio svaku ženu koja je prošla pokraj njega. Privlačenje pozornosti suprotnog spola ključ je razumijevanja govora tijela jedne Vage – ona se želi dopasti! Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, distancirana i nasmijana.

Vodenjak
Staložena hladnokrvnost muškarca Vodenjaka, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osjećaja burnim gestikulacijama. Žena Vodenjak u zrelijim godinama zrači mirnoćom i tolerancijom, kao kontrastom buntovnom držanju u mladosti.

VODA

Rak
Njihova suzdržanost i oprez ukazuju na podsvjesnu potrebu razbijanja oklopa, koja je rezultat nesigurnosti. U žena Rakova senzualnost se može naslutiti mijenjanjem tona govora, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u najintimnijim trenucima.

Škorpion
Govor tijela im je neposredan, a opet tajanstven. Način kojim se kreću odaje njihovo stanje duha. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smjeru. Ako se za nekog može reći da 'ubija pogledom', onda su to pripadnici ovog znaka!

Ribe
Dinamika i otvorenost u pristupu drugima povezani su s nesposobnošću da ostanu mirne i postojane, čak i kad im se za to i pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom tjeraju ih na komunikaciju i s potpuno nepoznatim osobama. Gestikulacija im nije pretjerana, nego ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe veselo gestikuliraju, a kad nisu, teško im je napraviti i najmanji pokret rukom.