HOROSKOP SAVJETUJE

Astro dijeta - što jesti i kako vježbati

21.06.2012 u 10:36

Bionic
Reading

Budući da astrologija daje korisne savjete što se tiče ljubavi, posla, odnosa unutar obitelji, možda pronađete i koji koristan savjet vezan uz mršavljenje, održavanje linije ili jednostavno zdraviju prehranu

Astrologinja Sharon Ward, koja se već 20 godina bavi astrologijom i povezuje je sa zdravljem, za Daily Mail kaže: 'Astrologija nam zbilja može dati dobar uvid u našu osobnost, a na taj način možemo pronaći i dijetu i režim vježbanja kojeg ćemo se pridržavati.' Na temelju toga izradila je kratki vodič za astro dijetu, a vi pronađite onu koja odgovara vašem znaku.

OVAN

Ambiciozna i aktivna, Victoria Beckham tipična je pripadnica Ovna. Ljudi rođeni u ovom znaku generalno teže konkurenciji i odlučni su pobijediti. Kad je u pitanju prehrana i dijeta, brzinski režimi koji brzo donose rezultate najbolji su odabir jer strpljenje definitivno nije vrlina Ovna.

DIJETA: Atkinsonova dijeta (bogata proteinima, a s vrlo malo ugljikohidrata) dobar je izbor za Ovnove. Daje im snagu i odgovara njihovom kompetitivnom karakteru koji ide na sve ili ništa. Radi se o prilično ekstremnoj dijeti, pa su nužni i povremeni pregledi kod doktora, posebno pregledi razine kolesterola.

VJEŽBA: Ovnovi su previše sebični da bi bili timski igrači, pa im nema smisla vježbati s prijateljima. Radije odaberite aerobik, trčanje ili bilo što što će testirati vaše granice.

BIK

Christina Hendricks
, glumica koja se proslavila ulogom u seriji 'Momci s Madisona', poznata je po svojim oblinama i utjelovljuje najsenzualniji od svih znakova. No, kao i svaki Bik, sklona je 'zabranjenim užicima', posebno onima koji uključuju čokoladu. Zato je za svakog Bika najučinkovitija metoda planirane dijete.

DIJETA: dijeta volumetrics temelji se na unosu namirnica niske energetske gustoće i dozvoljava konzumaciju velike količine dobre vrste hrane (primjerice povrća) te povremeno i neke koju ne biste smjeli (na primjer tortu). Planirajte prehranu oko sporo razgradivih ugljikohidrata kao što je smeđa riža, punozrnati kruh i suho voće koje će vam dati osjećaj sitosti.

VJEŽBA:
iskoristite svoju tvrdoglavost da ostanete fokusirani na cilj kao što je, primjerice, trčanje pet kilometara u 30 minuta.

BLIZANCI

Svježi, mladenački i uvijek spremni na akciju, mantra Blizanaca je 'raznolikost je začin života', pa nije čudno da im je teško držati se dijete ili određenog režima vježbanja.

DIJETA: pristup Rosemary Conley koja smatra da je u prehrani najvažnije izbalansirati različite grupe hrane i kombinirati to s različitim vrstama tjelovježbe, mogao bi biti idealan za Blizance. Vaša najveća mana su brzi obroci s nogu. Izbjegavajte čipseve i čokoladice te umjesto toga ponesite i grickajte sjeckano voće. Osim toga, naučite se i neka vam postane obaveza jednom dnevno sjesti za stol i jesti nožem i vilicom topli obrok.

VJEŽBA:
isprobajte miks aerobnih vježbi i vježbi snage visokog intenziteta kako vam ne bi bilo dosadno. Primjerice Angelina Jolie, pripadnica ovog znaka, isprobala je sve, od hrvanja i kick-boxinga do joge.

RAK

Uživanje u hrani i tulumarenje idu zajedno. Čak i super mršava Cheryl Cole, u horoskopu Rak, priznaje da je sklona tim užicima. Vaš vanjski neprobojni sloj skriva ranjivu i vrlo odanu dušu. Rak inače vlada želucem i hrana im donosi osjećaj emocionalne sigurnosti, pa kad su uzrujani, Rakovi će utjehu pronaći u hrani.

DIJETA: dijeta prema osobnosti koju je ustanovio američki neurolog dr. Daniel Amen objašnjava da postoji pet tipova osobnosti i pet okidača za nerazumno prepuštanje užicima i debljanje. Pronađete li se u jednom od tih pet kategorija, trebali biste pronaći svoj tip prehrane i naučiti kontrolirati potrebe.

VJEŽBA:
kampovi i agresivni, vojnički stilovi vježbanja za Raka su sinonim za pakao. Radije iskušajte plivanje ili tai chi jer istovremeno opuštaju.

LAV

Madonna je tipična Lavica – neustrašiva i fokusirana. Kad Lavovi jednom odluče djelovati, oni imaju dovoljno energije i predanosti da ideju provedu u djelo. Pogledajte kako je samo istesala tijelo tijekom godina.

DIJETA: Lavovi vole bogatu, tešku hranu, kao što su sir, vrhnje i crveno meso, ali ona istovremeno predstavlja i njihovu propast. Zamislite kako ćete izgledati u bikiniju i dopustite da vas taština inspirira. Kad se to jednom dogodi, čak vas ni najstroži oblik dijete neće odbiti. Male porcije, obroci bogati proteinima, mnogo jaja, ribe i mahunarki, to je idealna prehrana za vas. Što manje ugljikohidrata, to bolje. Dukanova je dijeta idealna jer Lavovi trebaju rutinu, red i cilj na koji će se koncentrirati.

VJEŽBA:
Lavovi vole izazove, pa su za njih svakako vježbe jačeg intenziteta, poput dizanja utega, squash ili zumba ples.

DJEVICE

Čuvajte se kratkoročnih dijeta i brzog gubitka kilograma jer, unatoč vašoj obrazovanosti, možete biti vrlo lakovjerni. Dječja hrana i dijete koje se baziraju na unosu tekućine i juha mogu se činiti privlačnima, ali dugoročno nisu ni dobre ni učinkovite.

DIJETA: dijeta Weight Watchers najbolje odgovara vašoj picajzlastoj naravi. Odaberite hranu bogatu vlaknima poput svježeg voća, salata, lososa i orašastih plodova. Izbjegavajte kruh, punomasno mlijeko i vrhnje. Djevice vladaju probavnim i živčanim sustavom, pa je vaše tijelo osobito osjetljivo na stres, a to vam odmah udara na želudac. Odaberete li tešku hranu, organizam će vam vrlo brzo biti pretrpan.

VJEŽBA:
skupina vježbi koje služe toniranju mišića, kao što su pilates ili joga, svidjet će se ovom točnom horoskopskom znaku. Primjerice, Pippa Middleton je svoju savršenu stražnjicu izgradila pilatesom!

VAGA

Gwyneth Paltrow
sa svojim definiranim nogama, savršenim tenom i sklonosti makrobiotičkoj prehrani možda izaziva zavist, ali drugi bi svakako trebali učiti od nje. Ravnoteža i harmonija ključne su riječi jedne Vage, pokušajte ih uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu i režim vježbanja.

DIJETA: Vage se zbog vladajućeg planeta Venere vole osjećati njegovano i voljeno ili će utjehu potražiti u slatkišima. Dijeta s glikemičkim indeksom ili GI-dijeta pomoći će Vagama izbalansirati razinu šećera, a kako su im kosti i bubrezi slaba točka, trebali bi konzumirati hranu bogatu kalcijem i piti puno tekućine.

VJEŽBA: zajapureno, znojno i crveno lice za Vagu nije opcija, pa im puno bolje pristaju nježnije vježbe poput joge.

ŠKORPION

Posve fokusirani Škorpioni traže režim za rekreaciju koji će ih natjerati da isprobaju svoje granice. Katy Perry je kao pravi Škorpion načisto oko toga u kojem smjeru njezin život ide i odlučna je ostvariti sve svoje ciljeve.

DIJETA: najbolja bi opcija bila pratiti ideju Tima Ferrisa u njegovoj knjizi 'Četverosatno tijelo'. Bez ugljikohidrata, bez voća i mlijeka, s puno mahunarki, ovo je prilično ekstreman oblik dijete. No, jednom tjedno možete pojesti što god želite, a to je ono što bi se Škorpionima moglo svidjeti kako bi uživali u ovim krajnostima. Može se dogoditi da vas za vrijeme dijete počnu mučiti hormoni, ali to se lako riješi redovitom konzumacijom ribljeg ulja.

VJEŽBA:
strastveni i zahtjevni Škorpioni trebaju rigorozan režim koji zahtjeva koncentraciju, kao što je kick-boxing ili neka druga borilačka vještina.

STRIJELAC

Scarlett Johansson je pravi Strijelac – putena, snažna i vitalna. Strijelci vole putovati i uživaju u aktivnosti u prirodi, pa bi svakako trebali odabrati režim vježbanja koji to uključuje, a usto i egzotičnu prehranu. Vladaju jetrom, pa bi trebali konzumirati puno tekućine i tako čistiti organizam od štetnih tvari. Svježi sokovi od povrća poput mrkve i cikle također koriste tome.

DIJETA:
ovaj vatreni znak trebao bi se odlučiti za orijentalnu prehranu koja uključuje puno ribe, orašastih plodova, sjemenki, povrća i riže (koja bi trebala biti smeđa). Sve je to hrana koja daje puno energije, a to je ono što Strijelcima treba jer su jedan od najenergičnijih znakova. Slaba točka im je teška hrana, pa je zamijenite sushijem, oraščićima i rižinim kolačima.

VJEŽBA: isprobajte planinarenje, biciklizam i trčanje – bilo što što će vas izvući na svjež zrak i uz što možete uživati i u krajoliku.

JARAC

Baš poput Kate Middleton, koja je tipičan Jarac, vi ste vladar samodiscipline. Hladna, smirena i fokusirana, vojvotkinja od Cambridgea slijedi režim koji je čvrsto postavila i ništa joj se ne može naći na putu. No, nemojte se kažnjavati ako se nekad dogodi da zastranite.

DIJETA:
dijeta Cambridge koja zahtijeva puno samodiscipline mogla bi biti idealna za Jarce. Miješanje jela – piletine, povrća, jaja, voća, riže i tjestenine – uz posebno pripremljene juhe, energetske čokoladice i napitke, dozvoljava vam konstantno praćenje unosa kalorija, u čemu ćete zasigurno uživati.

VJEŽBA:
vi dovoljno dobro funkcionirate sami, pa zaboravite grupno vježbanje. Umjesto toga, ustanite rano i krenite na trčanje.

VODENJAK

Glumica Jennifer Aniston primjer je Vodenjaka, nezaustavljivog i slobodnog duha. Oni stvaraju i ruše pravila kamo god idu, pa držanje dijete za njih predstavlja izazov.

DIJETA:
budući da ste buntovnici, skloni ste sami sebi previše ugađati. Probajte hipnozu koja bi vam mogla pomoći da promijenite svoj stav prema prehrani (Vodenjacima se ta metoda sviđa jer se smatra alternativnom). Ovaj znak vlada živčanim sustavom, a kako biste ga održali u ravnoteži, nužno je unositi dovoljno vitamina B preko povrća, tune i jaja.

VJEŽBA: što luđa, to bolja. Probajte s vrćenjem hulahopa, vježbama na trapezu ili maratonima. Dok god se osjećate slobodno, bit ćete zadovoljni.

RIBE

Sposobne, intuitivne i nježne, Ribe poput Eve Mendes trebaju režim koji će ih više opustiti nego izmoriti i oduzeti puno energije.

DIJETA:
potaknite obrambeni sustav s puno češnjaka i đumbira te isprobajte azijsku kuhinju koja ima vrlo malo masnoće. Prehrana koja se bazira na tjelesnoj konstituciji, po receptu britansko-indijske kuharice Anjum Anand, podrazumijeva ajurvedsku filozofiju koja dijeli ljude na fizičke i emotivne tipove i vjerojatno je idealna za nježne i duhovne Ribe.

VJEŽBA:
odgovaralo bi vam svakodnevno istezanje, plivanje i plesanje kako biste ublažili stres.