HOROSKOP ZVIJEZDA

Poznati Blizanci - tako nestalni, a tako uspješni!

22.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Blizanci simboliziraju intelektualnost, radoznalost i prilagodljivost, ali i vječiti nemir. Njihov naziv već u sebi sadrži dvojnost po kojoj su karakteristični. Ponekad ni sami ne znaju što su - vedri i izražajni ljudi ili nezahvalne i površne osobe koje zbog pomanjkanja koncentracije ne završe započeto!

Na 'merkurovcima' ćete prvo primijetiti energiju koju isijavaju. Nikada ne zadržavaju pogled na jednoj stvari više od nekoliko sekundi. Čak i brzina pokretanja očiju ih otkriva. Osvojit će vas svojim živahnim i neposrednim pristupom, ali nemojte ih pokušati vezati za jedno mjesto ili jednu ideju. To je nemoguće, jer njihova koncentracija ne može izdržati napor jedne ideje ili jednog uvjerenja. Radoznali su, ali ne zalaze previše duboko, uvijek se zadržavaju na površini jer u veoma kratkom razdoblju moraju zadovoljiti toliko mnogo interesa.

U tom veselom i kreativnom znaku rođene su mnoge poznate osobe. Pročitajte kako su im zvijezde pomogle da izgrade blistavu karijeru.

ANGELINA JOLIE

Rođena: 4. lipnja 1975, Los Angeles, Kalifornija

Bez obzira kamo odluči otići, a u njenom slučaju to je više-manje širom svijeta, Angelinu ne treba posebno predstavljati. Ona je višestruko nagrađivana glumica, odnedavno redateljica, humanitarka, majka šestero djece i partnerica jednako planetarno popularnog glumca Brada Pitta. Što uopće reći o toj impresivnoj ženi? Njezina natalna karta obuhvaća zanimljivu mješavinu karakteristika Blizanaca i Ovna, što se manifestira u njezinom nemirnom duhu i sklonosti neovisnom životu. Utjecaj Raka pak ukazuje na snažnu vezanost uz obitelj. Sve to govori da bi Angelina doista mogla biti komplicirana osoba, kao što se i čini.

NATALIE PORTMAN

Rođena: 9. lipnja 1981, Jeruzalem, Izrael

Natalie je pametna, multitalentirana pripadnica znaka Blizanci, rođena u Jeruzalemu. Utjecaj Djevice daje joj dražestan i pomalo rezerviran dojam vanjštine. Ona i njezini roditelji napustili su Izrael kad je imala tri godine i preselili se u SAD, gdje je razvila ljubav prema svakom obliku nastupanja. Iako je imala nekoliko zapaženih uloga, primjerice u ‘Leonu’, na holivudsko zvjezdano nebo smjestila se nakon uloge Padmé Amidale u jednom od ‘Ratova zvijezda’. U karijeri je osvojila brojne nagrade, uključujući Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu ‘Crni labud’.

ANA KURNJIKOVA

Rođena: 7. lipnja 1981, Moskva, Rusija

Ana, svestrana i nestalna Blizanka s Mjesecom u karizmatičnom Lavu, među slavne je osobe dospjela kao profesionalna tenisačica. Premda se pokazala puno uspješnijom igrajući u parovima, ipak je uspjela ostati u središtu medijske pažnje. Jedne je godine njezino ime bilo najtraženiji pojam na Googleu. Nakon profesionalne teniske karijere, koju je prekinula zbog problema s leđima, počela se baviti modelingom. Kao tenisačica još uvijek nastupa, ali samo na egzibicijskim mečevima.

HEIDI KLUM

Rođena: 1. lipnja 1973, Bergisch-Gladbach, Njemačka

Heidi posjeduje sve tipične blizanačke karakteristike - spretna je, sposobna, inteligentna i vrijedna. S ukupno pet aspekata smještenih u tom dovitljivom i društvenom znaku, ona je prava Blizančica s naslovne stranice. I što još? Radi kao model, glumica, televizijska voditeljica, poduzetnica, modna dizajnerica, televizijska producentica, umjetnica i pjevačica... Kad tome pridodate činjenicu da je rodila četvero djece, njezin život doista djeluje impresivno.

KYLIE MINOGUE

Rođena: 28. svibnja 1968, Melbourne, Australija

Kylie je australska pop pjevačica, kantautorica i glumica čija natalna karta sadrži pet nevjerojatnih planetarnih aspekata - Sunce, Mjesec, Merkur, Venera i Mars u spretnom i promjenjivom znaku Blizanaca. Ona se lako seli s mjesta na mjesto i sama si stvara nove mogućnosti. Kylie definitivno zna kako iskoristiti situaciju, kao što je to pokazala svojom glazbenom karijerom, ili izvući najbolje iz loše situacije, a učinila je to oporavljajući se od karcinoma dojke 2005. godine.


HUGH LAURIE

Rođen: 11. lipnja 1959, Oxford, Engleska

Premda je Blizanac, glumac Hugh Laurie ima četiri planetarna aspekta u ambicioznom, kompetitivnom i ekstrovertiranom Lavu, što vjerojatno pokazuje zašto je tako dobar performer. Rođen u Engleskoj, Hugh je široj publici najpoznatiji kao dr. House u istoimenoj seriji. Unatoč mrzovoljnoj osobi kakvu igra, Hugh je u stvarnom životu pravi komičar, duhovit i otvoren. To i njegov besprijekoran američki naglasak u seriji ‘Dr. House’ potvrđuju koliko je dobar glumac!

JOHNNY DEPP

Rođen:
9. lipnja 1963, Owensboro, SAD

Poznat je uglavnom po neobičnim ulogama i bizarnim likovima koje je utjelovio pa dobijete dojam da je takav i u stvarnom životu. Depp je filmoljupcima pružio niz zabavnih uloga, kao što su one u ‘Piratima s Kariba’, ‘Edwardu Škarorukom’, ‘Charlieju i tvornici čokolade’ i ‘Alisi u zemlji čudesa’. Njegovi su filmovi samo u Americi zaradili preko 6,2 milijarde dolara. Osim toga, iza sebe ima niz glumačkih nagrada i nominacija koje dokazuju da nije samo omiljen među fanovima, već i cijenjen među kolegama.

KANYE WEST

Rođen: 8. lipnja 1977, Atlanta, SAD

Kanye je sposoban Blizanac koji je započeo karijeru nastupajući kao tinejdžer. Popularnost za kojom je silno težio stigla je nakon što je počeo nastupati s velikim imenima poput Ludacrisa, Jay-Z-ja i Alicije Keys. Njegova dopadljiva osobnost došla je do izražaja i uvelike mu pomogla. S izraženim položajem Lava, uživa biti u centru pažnje, što mu donosi ne samo istančan smisao za modu, nego i sklonost pretjeranom samopouzdanju, a povremeno i egoizmu.

CLINT EASTWOOD

Rođen: 31. svibnja 1930, San Francisco, SAD

Holivudska legenda Clint Eastwood opušteni je Blizanac, a Lav u Mjesecu nam govori da uživa biti u centru pažnje i zabavljati ljude, no ne nužno u napadnom smislu. U svojoj dugoj karijeri bio je glumac, redatelj, producent i kompozitor. Osvojio je pet Oscara, pet Zlatnih globusa, nagradu SAG (Screen Actors Guild Award) i pet nagrada People’s Choice, uključujući onu za najbolju glumačku zvijezdu svih vremena. To samo dokazuje o kakvoj se zvijezdi zapravo radi.

COLIN FARRELL

Rođen: 31. svibnja 1976, Castleknock, Dublin, Irska

Colin je poznat kao problematičan, ‘zločesti dečko’, što nije toliko čudno za jednog Blizanca koji u svemu traži uzbuđenje. Odrastajući u lošem kvartu u Irskoj, naučio je da ne treba držati jezik za zubima i razvio je naglu narav koju je zadržao i u Hollywoodu. Unatoč tome, on je tipičan pažljiv i oprezan mislioc, zahvaljujući Merkuru u Biku. Jupiter mu se također nalazi u Biku, što znači da se razvija kao osoba pomoću stabilnosti, a to je nešto što će morati naučiti uskladiti sa svojom nepromišljenom blizanačkom stranom.