HOROSKOP ZA 4. 12.

Što nam zvijezde predviđaju na dan izbora?

02.12.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Početak prosinca 2011. godine obilježen je parlamentarnim izborima. Premda svaki horoskopski znak obilježavaju njegove karakteristike i tako utječu i na eventualni odabir pri izboru, položaj planeta može nešto reći i o samom danu i datumu, 4. prosincu, a za čitatelje tportala kratki je osvrt pripremila astrologinja Meri Jerković

Budući da svaka država ima svoj horoskop, znamo da su Velika Britanija i Njemačka rođene u znaku Ovna, no kod Hrvatske imamo cijelu zbirku datuma koji nas zbunjuju u odabiru njezina astrološkog znaka. Većina astrologa se slaže, ipak, da je Hrvatska rođena u znaku Blizanca na dan 30. svibnja 1990. u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske.

Ako obratimo pozornost na horoskop proglašenja neovisnosti Hrvatske (rođene u znaku Blizanca), onda nam on ukazuje na djetinji duh, površnu upućenost u sve što radimo, komunikativnost.

Budući da se izbori odvijaju na samom kraju 2011. godine koja je pod patronatom planeta Venere, ljubiteljice sklada i pravde, Venera bi mogla ukazati na velike promjene. Sam datum izbora, 4. prosinac 2011, nije uvjetovan spektakularnim planetarnim utjecajima.

Na dan izbora naša će se zemlja naći u čvrstom kvadratu Plutona (izolatora i destruktivca) i Urana, astrološkog simbola individualnosti, neovisnosti i pobune. U političkom smislu Uran djeluje rušilački i revolucionarno, razvijajući novu vrstu odnosa. On traži osvješćivanje, globalno podizanje razine svijesti i bolji uvid u zdraviju i transparentniju sadašnjost.

No zabrinjava retrogradnost Jupitera, opet u izazovnom aspektu sa Saturnom (autokratom), a retrogradnost Merkura uopće ne odašilje obećavajuću sliku, budući da bi mogao utjecati na smanjen odaziv birača.

Naime, retrogradni Merkur u kvadratu s Marsom (agresivnost, promjena) uvijek bitno smanjuje sposobnost logičkog promišljanja i često utječe na poprilično konfuzne i nestabilne odluke s negativnim posljedicama.