HOROSKOP DONOSI

Što očekivati od tuluma za Noć vještica?

26.10.2011 u 12:25

Bionic
Reading

Premda je Noć vještica postala zanimljiva Hrvatima tek posljednjih nekoliko godina, to ne znači da možda nećete dobiti pozivnicu za neki super tulum. No što očekivati i kako se pripremiti, u tome vam svojim savjetima može pomoći i horoskop

Prije nego što odlučite ostati kod kuće u ponedjeljak navečer jer osjećate prevelik pritisak zbog uređivanja, maskiranja ili kakve druge ludorije karakteristične za Noć vještica, sjetite se da je svaki horoskopski znak sklon određenoj vrsti zabave, određenim tulumima. Daily Horoscope donosi analizu kakve tulume možete očekivati od kojeg znaka Zodijaka, a onda se prema tome i pripremiti.

Talking Heads 'Psycho Killer'
OVAN – što vjernije i stravičnije

Ovnovi će vjerojatno svu svoju energiju uložiti u pripremu za Noć vještica. Očekujte da će njihov dom biti u potpunosti pretvoren u kuću strave, na DVD-u će se puštati Carpenterova 'Noć vještica', a iz zvučnika bi mogao treštati 'Ghost Town' The Specialsa ili 'Psycho Killer' Talking Headsa. I nemojte ni pomišljati da se pojavite bez kostima ili maske, jer će vas Ovan ili poslati doma da se preodjenete ili će vas natjerati da odaberete nešto iz njegovog/njezinog ormara. Ovnovi često mogu djelovati kao da zapovijedaju, ali sve što žele jest da se svi dobro zabave.

BIK – elegantan tulum

Bikovi žele najbolje od svega, tako da na njihovom partyju možete očekivati pregršt luksuza. Oni neće imati papirnate ukrase ili kukuruznim zrncima ispisan natpis Noć vještica. Očekujte prije maštovite zalogajčiće sa skupim sastojcima, najfinije čokolade i koktele od najboljih alkoholnih pića i likera. Bikovi vjerojatno neće biti u mogućnosti dovesti prave duhove i demone koji bi plašili njihove goste, ali definitivno će imati nekoliko iznenađenja. Zato budite spremni!

BLIZANCI – zagonetne priče

Blizanci za tulum povodom Noći vještica vjerojatno neće pripremiti nikakav filmski maraton. Oni su toliko brbljavi da ionako ne bi izdržali da ne pričaju i ne komentiraju za vrijeme filma, a kamoli filmskog maratona. Na njihovom će se meniju vjerojatnije naći - priče o duhovima. Zamislite gomilu ljudi, jer Blizanci obožavaju biti okruženi ljudima, kako pričaju zastrašujuće, zagonetne priče u krugu. Ili još bolje, glume ih.

RAK – obiteljska atmosfera

Rakovi nikad ne bi pripremili tulum samo za odrasle. Očekujte da će kod njih biti cijela obitelj – roditelji, djeca, tetke i stričevi i velik broj prijatelja (koje Rakovi također smatraju familijom). U kući tog brižnog znaka neće nedostajati hrane i pića -  ne samo da će imati dovoljno slatkiša za svu djecu na tulumu i u susjedstvu, već će imati pripremljene i nekalorične slastice za starije koji paze na liniju, grickalice bez šećera za dijabetičare i izbor bezalkoholnih pića za sve one koji voze.

LAV – raskoš maškara

Lavovi obožavaju raskošne tulume s puno pompe. Ako odlučite otići na tulum jednog Lava, očekujte ukrase u renesansnom stilu, cijelu paletu šarenih maski, krinoline i puf rukave. Također, očekujte da vaš domaćin cijelu večer ostane u centru pažnje odjeven kao Aleksandar Veliki ili Marija Antoaneta. Ionako se doživljava kao potomka kraljevskog roda pa bi i tu ulogu trebao odigrati vrlo uvjerljivo.

DJEVICA – tradicija prije svega

Djevice dobro znaju da je osnova svakog dobrog tuluma obilje hrane, pića i dekoracija. No u tome gotovo sigurno neće pretjerati, ali bit će dobro opremljene. Osim toga, one su izvrsni organizatori i znaju da će kostimi i karaoke puno bolje zabaviti ekipu od uobičajenog stajanja oko stola s alkoholom. Ipak, očekujte standardni tulum s nešto malo više aktivnosti i gomilom grickalica.

VAGA – maska neobavezna

Vage su posebno osjetljive na tuđe potrebe te će se potruditi ugoditi što većem broju ljudi. Od svih znakova Zodijaka, one će biti najfleksibilnije što se kostima tiče jer shvaćaju da maskiranje nije svima ugodno. Umjesto toga, najavit će tulum bez ikakvog dress codea ili će čisto iz zabave zadužiti goste da se maskiraju samo od vrata nagore, i to jednostavno, da nabace neku kapu, šešir, umjetne trepavice ili periku, a oni hrabri možda će i ofarbati lice.

ŠKORPION – tulum iz horor filma

Škorpioni su i inače veliki ljubitelji tematskih tuluma i Noć vještica je zbog toga jedna od njihovih najdražih u godini. Imaju prilično izopačen smisao za humor i vjerojatno će vas zamoliti da se maskirate u omiljeni lik iz horor filma. Pritom ne morate štedjeti na seksipilu svog kostima, jer Škorpioni su seksi koliko i mračni. Od svog domaćina možete očekivati da će se pojaviti na vratima poput glavnog lika iz filma 'Vrana' ili, u slučaju domaćice, poput Elvire, gospodarice tame. Cijela noć bit će ispunjena iznenađenjima.

STRIJELAC – dobra doza adrenalina

Taj znak najviše uživa u avanturama pa možete očekivati temu na neki način vezanu uz bilo koju vrstu avanture. Tipičan tulum Strijelca povodom Noći vještica uključivat će sugestije da dođete odjeveni poput omiljenog akcijskog lika (primjerice Indiane Jonesa ili Lare Croft), sablasni lov za skrivenim predmetima po susjedstvu ili odlazak u obližnju ukletu kuću ili na groblje. Svaki tulum koji priredi taj znak sigurno će biti pun adrenalina.

'Halloween', John Carpenter
JARAC – filmski maraton

Jarci cijeli tjedan marljivo rade pa vole da im je slobodno vrijeme ispunjeno odmorom, zato ne očekujte čuda i glamur na njihovom tulumu. Vjerojatno će biti nekoliko najbližih prijatelja, gajba piva, kokice i filmski maraton sa 'Stravom u Ulici brijestova'. Neće inzistirati na maskiranju, ali neće vam se ni smijati ako maskom odlučite začiniti večer. Očekujte opuštenu večer s dobrim prijateljima, zanimljivim razgovorima i puno smijeha.

VODENJAK – znanstvena fantastika

Taj znak obožava znanstvenu fantastiku pa očekujte neku svemirsku temu za Noć vještica. Zamislite robote, vanzemaljce i tehnologiju budućnosti. Vodenjaci, osim toga, vole raditi u grupama pa se nemojte iznenaditi ako organiziraju natjecanje za najbolji grupni kostim. Na meniju će vjerojatno biti vanzemaljske očne jabučice (primjerice, oguljeno grožđe oslikano bojom za hranu), kao i otrovni koktel (dojam će ostaviti dodatkom kričavo zelenog ili tirkiznog likera). Zato prikupite prijatelje, odjenite se u zombije Georgea Romera i uživajte na tulumu Vodenjaka!

RIBE – podvodna romantika

Taj horoskopski znak, razumljivo, simbolizira riba pa prema tome voli sve što ima veze s vodom. Očekujte tematski tulum upotpunjen sirenama, vodenim božanstvima i morskim čudovištima. Ribe će se također potruditi pretvoriti svoj dom u čarobno podvodno kraljevstvo. Za jelo će sigurno ponuditi neku vrstu ribe, barem u obliku grickalica, a kokteli bi mogli biti plavi ili zeleni, s morskim iznenađenjima na dnu posude.