VJEŽBAJTE SA ZODIJAKOM

Utegnite tijelo – savjeti za svaki horoskopski znak

05.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Svakog proljeća milijuni žena diljem svijeta kreću na fitnes, u teretane, posvećuju se vježbanju, samo da bi na ljeto u bikiniju izgledale zadovoljavajuće, no neke u tome nikako ne uspijevaju. Ako se ubrajate među njih, možda vam horoskopski savjeti mogu pomoći

Važno je znati da svaki horoskopski znak ravna određenim dijelom tijela. Tako je Ovan odgovoran za glavu, Bik ravna vratom, Blizanci ramenima i gornjim dijelom prsnog koša, Rak grudima, Lav srcem, Vaga i Djevica središnjim dijelom tijela, Škorpion spolnim organima, Strijelac bedrima, Jarac koljenima, Vodenjak potkoljenicama, a Ribe stopalima.

Uzevši u obzir ove razlike svakom znaku odgovara određeni tip vježbanja koji je za njega najučinkovitiji, pa pročitajte što vam savjetuje Zodijak.

OVAN
Glava je dio tijela kojim upravlja znak Ovna. Dakle, kad je u pitanju tesanje linije za minijaturne bikinije, sve je u glavi što se tiče znaka koji najbolje reagira na motivacijske knjige ili CD-e. Ono što pokreće Ovna je inspiracija, pa će biti učinkoviti i ako plate privatnog trenera. Ovaj je vatreni znak također vrlo kompetitivan, pa će mu za dovođenje u formu pomoći i sudjelovanje u nekom sportskom događaju ili postavljanje rušenja vlastitog rekorda u trčanju za cilj.

BIK
Znak Bika vlada vratom i grlom gdje je smještena štitnjača. Upravo zato će briga oko toga da žlijezda uvijek radi kako treba biti osnova za gubljenje kilograma. Kako bi im metabolizam bio zdrav i uspješan, Bikovi se moraju pobrinuti za unos dovoljnih količina jodirane soli te se držati podalje od pretjeranog iscrpljivanja u poslu i stresa jer obje stvari mogu ozbiljno naštetiti štitnjači.

BLIZANCI
Blizanci vladaju rukama, ramenima i plućima. Ovaj znak nikako ne bi smio pušiti jer im gotovo odmah slabe tjelesne funkcije zbog čega im je vrlo teško vježbati. Duge i brze šetnje idealna su vježba za pluća Blizanaca te im pomažu u bržem sagorijevanju kalorija i nataložene masnoće. Sport poput veslanja i princip vježbanja poput joge pomoći će im da potroše suvišne kalorije, ali i da održe mišiće ruku i leđa lijepo definiranima.

RAK
Znak Raka upravlja grudima i trbuhom i upravo zbog toga pripadnici tog znaka moraju paziti što jedu. Vode ih uglavnom emocije pa podsvjesno konzumiraju puno više kalorija nego što im je potrebno i sabotiraju pokušaje skidanja kilograma. Najbolji način za rođene u znaku Raka da dosegnu željenu liniju jest učvršćivanje trbušnih mišića posebnim vježbama u teretani.

LAV
Lav vlada srcem, što znači da će dosljedan režim aerobnih vježbi njihovo tijelo održati u formi i dobrog izgleda. Srcu je potrebno mnogo trčanja, hodanja, plivanja i svježeg zraka da ostane snažno. Lavovi bi se također trebali kloniti masnih i slatkih namirnica u kojima često uživaju kako bi spriječili gomilanje masnoća na području trbuha i bedara.

DJEVICA
Ovaj znak vlada živčanim sustavom i probavnim traktom. Puno odmora pomoći će Djevicama da smanje štetne razine kortizola, hormona nadbubrežne žlijezde koji sudjeluje u regulaciji metabolizma, a koje potiče briga i opsesija – dvije uobičajene osobine ovog znaka. Djevici će također koristiti povećani unos namirnica bogatih vlaknima i redovito čišćenje organizma kako bi održali vitku liniju i spriječili gomilanje toksina koje uzrokuje masnoće i debljanje.

VAGA
Vaga je odgovorna za donji dio leđa i bubrege. Stoga će vježbe koje održavaju donji dio leđa snažnim uvelike pomoći ovom znaku koji ima sve predispozicije za dobivanje pivskog trbuha. Vage bi se osim toga trebale držati dalje od alkohola, cigareta i rafinirane hrane i šećera koji štete bubrezima. Konzumacija velike količine vode pomaže Vagama da ostanu zdrave i izgube koji kilogram.

ŠKORPION
Škorpion upravlja genitalijama i hormonalnim sustavom. Ako žena u znaku Škorpiona dobiva dosta kilograma, trebala bi se konzultirati s doktorom i provjeriti da tome možda nisu razlog kontracepcijske tablete ili menopauza. Ponekad im hormonalni nadomjestak može pomoći u gubljenju kila, a učinkovito će biti i plesanje i trčanje.

STRIJELAC
Ovaj znak vlada jetrom i bokovima. Povremeno čišćenje jetre i konzumacija namirnica koje su zdrave za taj organ, primjerice list maslačka kao i potočarke ili dragušca, pomoći će čitavom organizmu Strijelca da bolje funkcionira, a tako i omogućava dovoljan gubitak težine. Strijelci bi se trebali držati vježba koje ne opterećuje previše kukove kao što je fitnes u vodi ili plivanje, a trebali bi se kloniti agresivnih vježbi za kukove poput onih na steperu.

JARAC
Jarac upravlja kostima i zglobovima, posebno koljenima. Zato bi bilo najbolje da pripadnici ovog znaka izbjegavaju vježbe u kojima se puno skače, već se odluče za jogu ili plivanje umjesto toga. Jarci bi trebali izgraditi čvrstu muskulaturu. Često im nedostaje osnovnih minerala, poput kalcija, pa moraju konzumirati razne dodatke prehrani kako bi tijelo održali snažnim za vježbanje. Trebali bi izbjegavati dijete i ograničavanje unosa kalorija jer im može uzrokovati zdravstvene probleme. Umjesto toga trebali bi se koncentrirati na jačanje mišića i sagorijevanje kalorija, primjerice vožnjom bicikla.

VODENJAK
Vodenjaci upravljaju krvožilnim sustavom, potkoljenicama i zglobovima. Jedna od nezgodnih strana pripadnika ovog znaka je sklonost pretilosti i napuhnutosti. Stoga je važno da Vodenjaci piju zdrave količine zelenog i bijelog čaja kako bi štetne tvari glatko prolazile njihovim organizmom. Ovom je znaku također potrebna velika količina aerobnih vježbi kako bi srce i arterije održali zdravima. Za sagorijevanje kalorija preporuča se trčanje, džogiranje i vožnja bicikla.

RIBE
Posljednji znak Zodijaka vlada stopalima, pa će zato satovi plesa Ribama biti idealan način za topljenje kilograma. Budući da se radi o vodenom znaku, odličan će učinak postići i plivanjem i vodenim aerobikom. Ribe su vrlo emocionalan znak, pa su često sklone prejedanju kad su ljute ili uzrujane. Idealna prehrana za ovaj znak uključuje mnogo dobrih i nezasićenih masnoća. Dodaci prehrani koji sadrže omega 3 i omega 6 masne kiseline također mogu pomoći u gubitku kilograma.