KRV U ADRENALINU

Zabavna vožnja u Las Vegasu oborila rekord

22.04.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Guinnessovi svjetski rekordi proglasili su novootvorenu zabavnu vožnju SkyJump u Las Vegasu najvišim komercijalnim padom. Ta vožnja je tako preuzela titulu od SkyJumpa na Konvencijskom tornju i zabavnom centru u Macau

Turisti koji plate 99 dolara za zabavnu vožnju u Las Vegasu za svoj novac moći će skočiti s visine od 261 metra. Kontroliranim padom koji traje 15 sekundi pri brzini od 65 kilometara na sat proći će pokraj svih 108 katova hotela Stratosphere da bi na kraju meko sletjeli na glavnu ulicu Las Vegasa.

Skakača drže kablovi specijalno izrađenog stroja koji mu kontrolira smjer kretanja i brzinu pada. Glasnogovornik SkyJumpa kaže da osim nevjerojatnog uzbuđenja i vjetra u kosi, svaki kupac imat će jedinstven pogled na grad koji nikad neće zaboraviti.

Podsjećamo, u incidentu 2005. na zabavnoj vožnji po imenu Insanity (Ludilo) također na hotelu Stratosphere skakači ostali su visjeti gotovo pola sata pedesetak metara iznad tla kad je stroj pronašao grešku u svom sistemu, te se zato automatski ugasio. Nakon tog neugodnog iskustva žrtve kvara navodno su dobile vrlo čudnu kompenzaciju u obliku godinu dana besplatnih vožnji na Insanityju.