NEPOĆUDNO I PROVOKATIVNO

Top pet zabranjenih reklama u 2013.

07.01.2014 u 14:09

Bionic
Reading

Portal SFGate podsjetio nas je na pet reklama koje su prošle godine zabranjene, ali su zato postale hitovi

Pamela Anderson ponižava žene

Reklama za tvrtku koja se bavi web hostingom, Dreamscape Networks, s Pamelom Anderson u glavnoj ulozi zabranjena je kao šovinistička i uvredljiva za žene. Pamela u poslovnom seksi izdanju drži sastanak u sobi punoj muškaraca dok joj asistentica toči kavu i pokazuje bujni dekolte. Od tog trenutka nikome u sobi više nije na pameti tema sastanka...


Vruće hlačice ili hamburger?

Prošlog proljeća na Novom Zelandu zabranjena je reklama za lanac restorana Carl’s Jr.’s Memphis BBQ u kojoj dvije atraktivne ljepotice u bikinijima i vrućim hlačicama pokazuju seksualni interes jedna za drugu prije nego što na koncu ipak odluče radije pojesti hamburger. Budući da je televizijska reklama zabranjena, Carl’s Jr.’s je snimio i radijsku koja se neko vrijeme emitirala.


Coca-Cola zavarava

Najbizarnijom zabranom smatraju onu u Velikoj Britaniji gdje su stopirali emitiranje reklame za Cola-Colu. Agencija za nadzor oglašavanja smatrala je da Coca-Cola lažno navodi ljude da vjeruju kako mogu izgubiti 139 kalorija sadržanih u limenci soka samo ako se smiju 75 sekundi. Zapravo, trebali su bolje naglasiti i ostale preporuke iz reklame kao što ej recimo 25-minutna šetnja sa psom.


Reklama za kondome - OK, seks - ne može

Australska je televizija ovu zabranjenu reklamu opisala kao 'previše realističnu i eksplicitnu', no internetska se publika, čini se, nije bunila. Naime proizvođač kondoma Four Seasons osmislio je reklamu u kojoj mladi par dolazi u ljekarnu i bira kondome. Da bi napravili pravi izbor, par kondome i isprobava u ljekarni u različitim pozama. To je jednostavno bilo previše za televizijsku publiku...


Poljubac bez cenzure

Supermodel Bar Refaeli dobila je glavnu ulogu u reklami za najveći registar domena, Go Daddy, koja je u originalnoj verziji trebala biti prikazana na Super Bowlu. Ljepotica strastveno, bez cenzure i nimalo filmski (više pornografski) poljubi glumca Jesseja Heimana. Bit će vam odmah jasno što se dušobrižnicima nije svidjelo.