PETER GREYY

Sudjelujte u radionici američkog stand up komičara u Zagrebu

17.04.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Zadnji vikend u ovom mjesecu (od 27. do 28. travnja) u prostorijama kluba komedije Studio smijeha u Zagrebu održat će se dvodnevna radionica pod nazivom 'From Stand By to Stand Up', na kojoj će američki stand up producent i komičar Peter Greyy prezentirati američka iskustva te industrije zabave i u razgovoru sa svojim hrvatskim i regionalnim kolegama neka od njih približiti ovdašnjoj praksi

Financijsku potporu projektu dalo je američko veleposlanstvo u Zagrebu, a iza ideje konkretno stoji Pedja Bajović i njegova produkcijska kuća Komedija s nogu

'Nakon što sam prošle godine proveo mjesec dana u Sjevernoj Americi - prvo na međunarodnom natjecanju stand up komičara u Seattleu, a onda nastupajući i u Kanadi - shvatio sam da je domaća stand up komedija na jako dobrom putu da postane prava regionalna industrija. Međutim uvidio sam i to da je taj put pred nama jako dug. Ovo je pokušaj da ga se skrati i da profesija stand up komičara i producenta bude konkretno zvanje za što više pojedinaca, za razliku od nas tek desetak, koliko nas danas ukupno ima. Prvo bismo htjeli da nam se u tom statusu profesionalaca pridruži većina od stotinjak pojedinaca koji se stand up komedijom bave amaterski, odnosno iz hobija, bilo da je plaćen ili ne', rekao je Pedja Bajović.


Peter Greyy je dugogodišnji profesionalac u stand up komediji. Pored aktivnih nastupa širom američkog kontinenta i ostatka svijeta, on je angažiran i kao predavač te obnaša funkciju talent directora na dva najveća natjecanja stand up komičara u SAD-u, a samim time i u svijetu – onih u Seattleu i San Franciscu.

'Moj cilj je da sve one koji su u ovom dijelu svijeta već uključeni u stand up komediju upoznam s poviješću i današnjim trendovima ove profesije u Sjevernoj Americi. Naše radionice će imati dva dijela: iz perspektive samog komičara koji se vremenom probija kroz industriju te iz perspektive same industrije i načina na koji se u klubovima, na turnejama i na televiziji radi s komičarima. Pomalo sam upoznat s dosadašnjim iskustvima s ovih prostora i mogu reći da ima dosta toga zajedničkog, a nadam se da će se iz naših razgovora roditi i neke nove ideje', rekao je Peter Greyy.

U okviru svog gostovanja Peter Greyy će sa svojim nastupima obići i neke glavne gradove u regiji (Ljubljana, Beograd, Sarajevo) da bi turneju završio u Studiju smijeha u utorak 30. travnja, kada će pored njega na scenu izaći i nekoliko domaćih stand up komičara sa svojim kratkim nastupima na engleskom jeziku.