I NEČASTIVI ZA REFORME

Sotona zadovoljan nakon pregleda hrvatskog zdravstva

23.07.2013 u 13:40

Bionic
Reading

Ugledni gospodin iz inozemstva dao je laskave ocjene zdravstvenom sustavu, reformama i načinu regrutiranja ljudskog kadra

Iako je ovih dana hrvatsko zdravstvo izloženo nesmiljenim kritikama, tople riječi podrške su ipak stigle. Šarmantni gospodin koji po ponašanju podsjeća na dobitnike Zlatne kune za gospodarstvo i koji je stigao iz inozemstva pregledao je zagrebačke bolnice i domove zdravlja te ostao začuđen činjenicom da ljudi protestiraju protiv ovakvog zdravstvenog sustava.

'Naprosto sam zadivljen izgledom hrvatskog zdravstva. Sjajno regrutirate kadrove i automatski provjeravate genetske povezanosti između stričeva, rođaka i nećaka koji svi skupa rade. Reforme su briljantne. Otvarate brojne mogućnosti za zapošljavanje psihijatara i psihologa koji će rješavati PTSP pacijenata izazvan zdravstvenim procesom. A možda neki odmah dobiju i mirovinu', kaže gospodin umjetničkog imena Sotona, istog onog naziva koji nosi i poznati bad guy iz Biblije.


Ugledni gospodin ne staje s davanjem komplimenata sadašnjem i svim bivšim ministrima zdravstva od 1990. naovamo.

'Sjajna je stvar to što ste uveli menadžere u zdravstvo - kad to vidim, uvijek se osjećam kao da mi je netko ukrao najbolju ideju. Sviđa mi se kako se pacijenti otpuštaju napola bolesni te su prisiljeni vraćati se po još lijekova. Izum patenta IJSJF 2354. (kratica od 'i još samo jedan formular, 2354. po redu') je revolucionaran. I molim vas, nemojte proizvoditi ove plastične kukove, proteze za noge i GMO bubrege za doniranje i slično, nego se držite prirodnog uzgoja', kaže tako on uz porculanski osmijeh.

Prostora za napredak još ima - liste čekanja, korupcija i čvršća implementacija formule 'cijena puta usluga'.

'Uz malo truda sve tri stavke mogu doći na nivo beskonačnosti, a to je onda rub savršenstva', objasnit će ovaj prijazni gospodin.

Njegov je zaključak bio: 'Samo tako nastavite i bit ćete bolji od Sjedinjenih Američkih Država.'

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.