STALNO NASMIJAN

Slatkom ljenjivcu napravili frizuru za TV emisiju

13.03.2013 u 07:38

Bionic
Reading

Zoologinja Lucy Cooke već je prilično poznata zahvaljujući svojem radu s ljenjivcima. U sklopu promocije svoje knjige 'A little book of sloth' (Mala knjiga o ljenjivcima) pojavila se i u emisiji 'Today' – no nije bila sama

Ljenjivac po imenu CC koji inače stanuje u Zoološkom vrtu Staten Island prvi se put pojavio u televizijskoj emisiji 'Today' u sklopu promocije dječje knjige 'A little book of sloth' zoologinje Lucy Cooke koja je javnosti poznata po svojem radu s tim sporim sisavcima. Mnogi će se također lako sjetiti autoričine snimke 'Vedro ljenjivaca' o kojem smo i mi napisali nekoliko riječi.

Lucy Cooke kaže kako joj je namjera obrazovati svijet o ljenjivcima. Smatra kako su te prekrasne neobične životinje neshvaćene.

'Zaljubila sam se u ljenjivce. Genetski su programirani za grljenje. Smiješe se cijelo vrijeme', rekla je zoologinja Lucy Cooke.


Iako mnogi ljudi smatraju kako su ljenjivci uistinu lijeni i pomalo glupi, to zapravo uopće nije točno. U pitanju je taktika za preživljavanje koja je vrlo uspješna.

'Brzina nije vrlina', kaže zoologinja Lucy Cooke.

Još jedna neobična činjenica u vezi ljenjivaca je da nemaju tjelesni miris. Voditeljica emisije 'Today' Savannah Guthrie u to se osobno uvjerila.

Voditeljica Guthrie smatra kako je zoologinja Lucy Cooke zaslužna za trenutnu popularnost ljenjivaca, no dodaje da bilo koja životinja koja se odmara 80 posto vremena njoj mora biti omiljena.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.