MISTERIJ U NOVOM MEKSIKU

Pogledajte snimku koja je potaknula potragu za Bigfootom

17.05.2013 u 12:56

Bionic
Reading

Misteriozno biće koje navodno živi u šumama Novog Meksika, a koje su prije godinu dana slučajno snimili školarci, zainteresiralo je biologe istraživače koji vjeruju da su otkrili nepobitan dokaz postojanja Bigfoota

Članovi Organizacije za istraživanje Bigfoota (BFRO) nedavno su posjetili planine u Jemezu nakon što su proučili video snimljen termalnom kamerom srednjoškolaca. Snimka školaraca, koji su radili na školskom projektu, prikazuje figuru višu od dva metra kako hoda rubom šume.

Klinci su objasnili da na tom mjestu nije bilo drugih izletnika i planinara te da je snimljena na udaljenom mjestu. 'U blizini nije bilo tragova medvjeda, jelena ili losova', stoji u opisu videa. Potom su u snijegu našli otisak velikog stopala s pet prstiju.

'Nema tu ničeg senzacionalnog, čak su neke stvari u videu smiješne, ali istovremeno se čini da bi snimka mogla biti autentična', rekao je Cliff Barackman, analitičar BFRO-a.


Kako bi se uvjerili da se ne radi o srednjoškolskoj šali, BFRO je postavio jednog svog člana na istu lokaciju na kojoj je snimljen navodni Bigfoot. Potom su im usporedili visine, a čovjek je bio znatno niži.

Također su razgovarali s mještanima koji su podijelili svoja iskustva s njima. Jedna se žena prisjetila neugodnog susreta koji ju je doveo do histeričnog plača: 'Probudila sam se usred noći i ustala iz kreveta. Primijetila sam da mi je nešto ili netko na prozoru. Tko god bio, uopće nije imao vrat.'

BFRO se smatra jedinom znanstvenoistraživačkom organizacijom koja istražuje misterij Bigfoota, pišu na web stranici.