U MOJE VRIJEME...

Njujorčanin vlasnik 43 godine stare ribe

10.03.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Steve Gruebel, stanovnik New Yorka i vlasnik dućana s kućnim ljubimcima Cameo, posjeduje ribu staru 43 godine. U pitanju je tambaqui, riba slična pirani, a zove se Buttkiss

Buttkiss ima 43 godine, težak je desetak kilograma i dug oko 60 centimetara, a dane provodi u njujorškoj četvrti Queens, u dućanu svog vlasnika Stevea Gruebela. Gospodin Gruebel nazvao je veliku ribu po ragbi igraču Dicku Butkusu

Dok neki Buttkissovi obožavatelji smatraju da je akvarij dug metar i dvadeset centimetara zapremine od 285 litara premalen za tako veliku ribu, Gruebel se ne usuđuje premjestiti Buttkissa u novi zbog njegove iznimne starosti. A i praznovjeran je te misli da bi mu to moglo donijeti nesreću.

Buttkiss svaki dan pojede 25 zlatnih ribica, a dvostruko je duže živio nego ostali pripadnici njegove vrste. Steve Gruebel ne zna koliko će još živjeti, no Buttkiss pokazuje znakove starenja. Ima artritis u škrgama i glaukom u desnom oku.

Kad ga je Gruebel prodao 1968, Buttkiss je bio dug pet centimetara, no dvije godine kasnije kupac ga je vratio jer mu više nije stao u akvarij i otad je Gruebelov kućni ljubimac.