POZOR, VOJSKO!

Nećete vjerovati, ali prerijski psi rade navijačke valove

18.01.2014 u 08:07

Bionic
Reading

Znanost se često bavi stvarima koje se ne čine važnima, no ipak to jesu. Kao dobar primjer mogao bi poslužiti neobični 'navijački val' koji izvode prerijski psi, a služi kao testiranje spremnosti čuvara zajednice

Prerijski psi često rade neobičan 'navijački val' – svi ustaju na stražnje noge i uzviknu. Znanstvenici su otkrili kako je u pitanju testiranje budnosti čuvara zajednice.

'Najzanimljivija stvar u vezi toga je da otkriva kako prerijski psi raspoznaju članove svoje zajednice kao zasebne pojedince', rekao je biolog James Hare sa Sveučilišta Manitoba.


Znanstvenici se namjeravaju pozabaviti pitanjima je li pozicija pojedinih prerijskih pasa u koloniji važna i koliko njihova spolna aktivnost utječe na 'navijački val' te koliko spremnost čuvara na jednoj strani kolonije utječe na čuvare na drugoj strani.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.