NUMEROLOGIJA ROĐENJA

Kako brojevi i planeti utječu na naš život

26.11.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Brojevi kojima smo obilježeni datumom rođenja djeluju i utječu na naš život, a na sudbinski put utječu i planeti koji također imaju svoju numerološku vrijednost. Tumačenjima se pozabavila numerologinja Olga Hadjić u knjizi 'Moć brojeva u našem životu'

O utjecaju broja dobivenog zbrojem brojki u datumu našeg rođenja piše numerologinja Olga Hadjić u svojoj knjizi 'Moć brojeva u našem životu'. 'Za svaki broj od 1 do 9 imamo i obilježje i pripadnost određenog planeta, što daje jasniju sliku i utjecaj pripadajućeg planeta na broj koji nosimo u danu rođenja.'

Pročitajte osnovne utjecaje planeta i brojeva ovisno o tome koji ste horoskopski znak i koji vam sudbinski broj pripada.

SUNCE

Osim što je vladajući planet znaka Lava, Sunce nam daje životnu energiju, govori o našem egu i onome što uistinu jesmo. Uz Sunce povezujemo vitalnost i zdravlje, ali i Zemljin satelit Mjesec koji ne posjeduje svoju svjetlost, već odražava Sunčevu. Predstavlja autoritet i dostojanstvo, a njegova druga strana govori o taštini, snobizmu, pretjerivanju i pogrešnim ciljevima.

Pripada mu broj 1.

Pripadajući horoskopski znak - Lav.

MJESEC

Predstavlja ženski princip i u najširem smislu govori o emocijama, instinktu i osjećajima. Sve živo na Zemlji podložno je utjecaju Mjesečevih faza, tako da ga vežemo i uz plodnost. Govoreći o Mjesecu, govorimo o svjetlu koje povezujemo s našom dušom. U negativnom smislu ne dozvoljava razvoj, nestabilan je i bez izazova.

Pripada mu broj 2.

Pripadajući horoskopski znak - Rak.

MERKUR

Uz Merkur se uvijek vežu mentalni aspekti te predstavlja inteligenciju. S obzirom na to da je brz, s njim povezujemo putovanja, komunikaciju, spretnost, trgovinu i intelekt. Merkur upravlja oštrinom i spretnošću, kako duhovnom tako i tjelesnom. U negativnom aspektu je površan, brzoplet, neozbiljan i neumjeren.

Pripada mu broj 5.

Pripadajući horoskopski znak - Blizanci i Djevice.

VENERA

Venera posjeduje najjači sjaj na nebu (osim Sunca i Mjeseca). Prema riječima Olge Hadjić, poznajemo jutarnju i večernju Veneru, a glavna razlika je u spontanosti i zrelosti. Općenito, Veneru vežemo uz ljubav, umjetnost, ljepotu življenja, eleganciju i veselje. Djeluje na ljubavne odnose, ali i na sve vrste emotivnih kontakata. U negativnom smislu dovodi do obijesti i neravnoteže.

Pripada joj broj 6.

Pripadajući horoskopski znak - Bik i Vaga.


MARS

Mars je prvi vanjski planet i uz njega se vežu akcija, snažno i impulzivno djelovanje, snaga i ambicioznost. Sve vezano uz Mars je iznenadno i naglo. U negativnom aspektu donosi destrukciju, ratobornost, sukobe, ozljede i nevolje.

Pripada mu broj 9.

Pripadajući horoskopski znak - Ovan, a i suvladar je Škorpiona.

JUPITER

Najveći planet Sunčevog sustava, Jupiter, ukratko je naš dobročinitelj i uz njega se vežu bogatstvo, rast, napredak, visoko obrazovanje i daleka putovanja. Donosi sreću i sretne okolnosti te stalno tjera na daljnja istraživanja i rast. U negativnom smislu glavne su mu osobine pretjerivanje, taština i stalno nezadovoljstvo.

Pripada mu broj 3.

Pripadajući horoskopski znak - Strijelac.

SATURN

Saturn se smatra životnim učiteljem. Traži disciplinu i poriv ka sigurnom, a njegov je utjecaj spor, ali trajan. Vežemo ga uz starije osobe, autoritet, zrelost i mudre odluke. Upravlja sustavnošću i organizacijom, a u negativnom smislu donosi nesigurnost i nestabilnost, nerijetko i 'tiranina'.

Pripada mu broj 8.

Pripadajući horoskopski znak - Jarac.

URAN

Uran je jedini planet koji se vrti oko svoje osi, njegovo djelovanje je naglo i vezuje se uz nova otkrića, napredak, konstrukciju, originalnost i znanost. U negativnom aspektu ruši, nasilan je, razbija tradicionalno i u najširem smislu je odgovoran za katastrofe. Ukratko - donosi odstupanje od uobičajenog.

Pripada mu broj 4.

Pripadajući horoskopski znak - Vodenjak.

NEPTUN

Neptun je viša oktava Venere, piše Hadjić, što znači da vlada umjetnošću, a vežemo ga uz intuiciju, predosjećaje, snove, maštu, romantiku i dubinsko sagledavanje. Sukladno tome, loši aspekti govore o obmanama, samozavaravanju, ovisnostima i nespretnostima. S Neptunom uvijek oprezno!

Pripada mu broj 7.

Pripadajući horoskopski znak - Riba.