DAVID ATTENBOROUGH TVRDI

Jeti doista postoji, a evo i zašto

16.09.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Poznati prirodoslovac i voditelj na BBC-u, David Attenborough, otkrio je kako vjeruje da jeti, odnosno Snježni čovjek ili čovjekoliko stvorenje čije postojanje nikad nije dokazano, živi u Himalajama

Prema mišljenju Davida Attenboroughafosili dokazuju da postoji neka neidentificirana zvijer. 'Vjerujem da Snježni čovjek postoji, da u tome ima nešto', otkrio je u emisiji Jarvisa Cockera. Attenborough je rekao da fosili otkriveni '30-ih godina 20. stoljeća sugeriraju da se radi o golemom, majmunu od tri metra'.

'Fosil je pronađen s velikim kutnjacima koji su četiri ili pet puta veći od ljudskih. Moraju pripadati golemom čovjekolikom majmunu. Na Himalajama postoje nepregledne šume koje prekrivaju do 36.000 kvadratnih kilometara i nema razloga da ne skrivaju neobične zvijeri. Ako su neke od njih još uvijek žive i ako se nađete u blizini njihova staništa, one vas mogu uočiti da vi njih ne vidite', dodao je.


S obzirom na to da odonda, od 1930., nikakvi novi dokazi nisu isplivali unatoč brojnim ekspedicijama i potragama, velika je vjerojatnost da je biće, ako je i postojalo, izumrlo.