NAUČITE VOLJETI PARTNERA

Horoskopske preporuke za zaljubljene

11.02.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Uoči praznika ljubavi, blagdana Svetoga Valentina, predstavljamo vam osobine znakova zodijaka, onako kako ih valja gledati zaljubljenim očima. Ako težite zbližavanju s nekime, savjetujemo da uzmete u obzir sljedeće karakteristike i preporuke o ponašanju prema osobi koja vam je srcu draga

Ovan

POŽELJNO
Ovnovi su prirodno energični ljudi, stoga se vole okružiti sličnim osobama. Morat ćete ubrzati tempo ako im želite parirati. Oni cijene iskrene i izravne karaktere. S njima u društvu uvijek ćete moći biti ono što jeste, iako biste u svojoj otvorenosti ipak trebali naći mjeru ako primijetite da se njihovo raspoloženje mijenja. Ako ste zaljubljeni u Ovnicu ili Ovna, pokažite entuzijazam prema svim aktivnostima kojima se ona ili on bavi. Zijevati možete kasnije dok ne bude gledao (gledala).

NEPOŽELJNO
Ako baš morate reći Ovnu da griješi, učinite to suptilno, ne želite pokrenuti lavinu reakcija. Oni su strastveni i vjerni ljubavnici. Ne dajte im povod za ljubomoru jer tu je vatru lako kod njih zapaliti. Zbližavanje ili flert s nekim u njihovoj prisutnosti mogao bi vas dovesti u neprilike iz kojih se nećete tako lako izvući.

Bik

POŽELJNO
Stabilnost i pouzdanost, karakteristike su Bikova. Oni vole ljude s kojima se mogu složiti, zbližiti i zamisliti na dulji rok. Također cijene umjetnost, a glazba i boje posebno su im drage. Ako je vaš partner ili vaša partnerica Bik, i vi biste trebali razviti estetski ukus te primijetiti sve što je svijetlo i lijepo. S njima nastojte istražiti materijalnu stranu života - zajedno uživajte u blagodatima koje novac može pružiti. Na samo Valentinovo izađite na večeru (ili još bolje, skuhajte je) i guštajte u ukusnoj hrani i u slatkom vinu.

NEPOŽELJNO
Bikovi obično ne gube živce i strpljenje tako lako. Zapravo, u teoriji je moguće provesti život s njima, a da ne izbiju iskrice nervoze. Međutim, ne iskušavajte svoju sreću. Nerazumnost i agresivnost u odnosu prema njima može vas dovesti u neprilike. Ne tjerajte ga u kut jer kad se jednom tamo nađe, u stanju je podivljati radi samoobrane. Iako su takvi trenuci rijetki, Bik je u stanju napraviti scenu kad nastupi žuta minuta i zacrni mu se pred očima. U trenucima na koje nisu ponosni, mogu biti posesivni i tako 'gušiti' partnera.

Blizanci

POŽELJNO
Blizanci su u pravilu intelektualne i svestrane osobe. Ako ste u vezi s jednim/jednom od njih, vjerojatno već znate koliko je važno misaono im parirati da biste im ostali zanimljivi. Oni žele (dapače u vezi toga postavljaju imperativ) mentalni poticaj, stoga morate biti spremni na načinjanje zanimljivih tema. Što im češće suprotstavite svoje različito, ali argumentirano mišljenje, veća je mogućnost da ćete ih zaintrigirati i pridobiti. Ako budete dobar sugovornik, mogli bi proći sati i sati, a da im je dovoljno samo držati se za ruke.

NEPOŽELJNO
Blizanci vole raditi nekoliko stvari istovremeno. Ako ste tip koji želi mirnoću i stabilnost, to bi vas moglo donekle razočarati. Ipak, ne sputavajte ih, jer vjerojatno ne želite izgubiti osobu do koje vam je stalo. Nemir i želja za promjenama jedina su konstanta kod Blizanaca koji vječno prolaze svojevrsnu tranziciju. U slučaju da se uspijete prilagoditi tom beskrajnom procesu, tim bolje po vaš odnos. Dogme i konzervativizam ne postoje u njihovu rječniku, stoga se mijenjajte zajedno s njima i ne pokušavajte plivati kontra struje.

Rak

POŽELJNO
Prilagodite se promjenjivim raspoloženjima Rakova. U jednom trenutku zajedno ćete se smijati, a već u sljedećem možda ćete ga morati tješiti i pokušavati odobrovoljiti. Ako ih ne pokušate shvatiti, već će pronaći nekoga tko je to u stanju, jer oni su poput divlje rijeke, uvijek u pokretu. Rakovi vole hranu. Znate kuhati i usto ste poetični... već ćete pronaći put do njihova srca koji jednim dijelom prolazi kroz želudac dok drugi vodi kroz uši, gdje ćete sva vrata moći otvoriti pravim riječima.

NEPOŽELJNO
Ljudi rođeni u znaku Raka vrlo su osjetljiva bića koja je lako povrijediti. Ne igrajte se njihovim emocijama, jer oni su poput plime koja može preplaviti i vas. Oni se osjećajno vežu čak i uz stvari koje nemaju mnogo veze s njihovom intimom. Ne čudite se ako budu odbijali riješiti se starih školskih bilježnica ili beznačajnih suvenira. Meka su i ranjiva srca. Ne proturječite slijedu njihovih misli i postupaka ako nemate dovoljno dobar razlog, jer biste ih mogli nepotrebno zbuniti.

Lav

POŽELJNO
Imate Lava za partnera? Onda ste dužni poštovati njegove veličanstvene navike. Barem ako se njega pita. Prihvatite svaki savjet kralja džungle, jer to se od vas očekuje. Pripadnici ovog znaka vole biti u središtu pažnje stoga pokušajte uživati u svemu ekstravagantnom što on ili ona poduzima. Kod Lavova izuzetno prolazi laskanje i teatralnost pa upamtite da tim adutom uvijek možete okrenuti partiju u svoju korist.

NEPOŽELJNO
Nikada, ali zbilja nikada, nemojte povrijediti Lavov ego koji je, uz ponos i taštinu, vječna prtljaga pripadnika ovoga znaka. Ne dodirujte te kovčege jer s autoritativnim Lavom još se teže nositi zadire li se u njegove svetinje. Pripadnici ovoga znaka vedra su karaktera i ne vide se u društvu sjetnih i depresivnih ljudi. Čak i ako iznutra plačete, neka se to ne odrazi na vašoj površini. Izbacite osmijeh i dopustite Lavu da preuzme kontrolu izbacujući sve brige iz vašega života.

Djevica

POŽELJNO
Metodične i pedantne Djevice kao vrlo savjesne osobe malo toga prepuštaju slučaju. Ipak, ako im se potkrade pogreška, teško će je priznati. Djevici partneru naglašavajte njezine kvalitete. Zanimajte se za sve što radi i shvatit ćete da će uvijek učiniti sve da pomogne i vama. Pouzdajte se u njih i cijenite njihove umne sposobnosti radije nego tjelesne kapacitete. Djevice su u stanju preokrenuti neuspjeh u uspjeh.

NEPOŽELJNO
Ne gurajte Djevicu u središte pozornosti osim ako on ili ona tako odluči sam(a). One su po prirodi sramežljive i rezervirane te ne vole biti predmetom općeg promatranja i interesa. Ako posjedujete ključ ormara njihovih tajni, sakrijte ga i pravite se da ne znate ništa o tome. Djevice njeguju svoj ugled i, ako se dogodi vašom krivnjom nešto što bi ga moglo poljuljati, nikad vam to neće zaboraviti.

Vaga

POŽELJNO
Vagama u vezi potrebni su mir i sklad, stoga se pobrinite da ih stvorite i očuvate. Venera, njihov planet vladar, daje im ljepotu koja je prednost i slabost istovremeno. Naime, dok im s jedne strane neupitno može priskrbiti simpatije, s druge ih čini vrlo slabima na komplimente. Slatkim riječima uvijek ih je moguće pridobiti i postati njihov partner na druge staze, figura za kojom konstantno tragaju, ako već nije prisutna u njihovu životu.

NEPOŽELJNO
Vage su nježne i osjetljive dušice, ali istodobno prilično svadljive. Ne ulazite u diskusiju ako vam nije izrazito dosadno. One mrze gubiti pa je moguće da će tijekom svađe promijeniti stranu, sve samo da se ne nađu na onoj gubitničkoj. Ne inzistirajte na donošenju važnih odluka, barem ne brzih. Naime, Vage su u stanju dugo vagati plusove i minuse i na kraju ponovno doći u egal - bez konačne odluke. Imajte strpljenja.

Škorpion

POŽELJNO
Škorpioni su puni strasti i čežnje za životom. Što uzbudljivijim, jasno. Oni posjeduju strahovit nagon kojim su u stanju uvući i vas u tu igru. Uskladite se s njihovom valnom duljinom i zajedno ćete uživati u životnoj harmoniji. Škorpioni su odani i neće zaboraviti stvari koje učinite za njih. Kao ljubavnici, oni izvrsno dijele strast i intenzitet svog doživljaja, a vas će zadiviti kako divan život s njima može biti.

NEPOŽELJNO
Iz strasti Škorpiona proizlazi i snažna posesivnost u svim oblicima - umna i tjelesna. Pobrinite se da sve dvojbe otklonite u startu, dok sjeme ljubomore još nije proklijalo u njima. Ako ih propustite razuvjeriti, ovaj ćete uteg nositi još dugo. Njihova eksplozivna narav morala bi vas učiniti pažljivima u načinu na koji im se obraćate. Oni ionako neće nikome dati do znanja što im se događa u glavi, sve dok ne krenu u napad pa biste stoga mogli ostati zatečeni. Pazite kako se obraćate osobama suprotnog spola u njihovoj blizini.

Strijelac

POŽELJNO
Strijelci, u načelu, promatraju svijet kroz ružičaste naočale. Uz njih možete uživati dijeleći entuzijazam prema životu. Na trenutke naprosto pršte od oduševljenja malenim stvarima, a ako odlučite dijeliti s njima iste interese i hobije, vaš će zajednički život biti zanimljiv i uzbudljiv. Oni su iskreni i izravni, stoga im se s povjerenjem možete obratiti za pouzdano mišljenje o nekomu ili o nečemu. Budite optimistični kao i Strijelci - neka čaša i u vašim očima bude napola puna, a ne poluprazna.

NEPOŽELJNO
Pripadnici ovoga znaka izrazito su neovisni i nikako ne podnose restrikcije. Ne pokušavajte ih sputavati u životu niti usmjeravati svojim putem. Dopustite im da uživaju u svojoj slobodi jer oni će se uvijek iznova vraćati onom posebnom mjestu koje u svom srcu čuvate za njih. Neka vas ne smeta njihovo pretjerivanje u izražavanju, naviknut ćete se. Možda su u stanju satima govoriti o stvarima koje vas ne zanimaju, no znajte, to je samo njihov način da vam se približe. Ponekad će ispasti drski, ali obično bez zlih namjera i samo uslijed svoje iskrenosti i izravnosti.

Jarac

POŽELJNO
Nije novost da su Jarci snažni i pouzdani. Ako biste za ikoga dali ruku u vatru, onda su to oni. Praktični su i konzervativni, a od vas će uglavnom očekivati da se uklopite u njihov svijet. Sami postavljaju vlastite standarde i nastoje ih se držati. Društveni status i imidž vrlo su im važni te im po tim pitanjima pokušajte pomoći kad god budete mogli, jer zadovoljstvo jednog Jarca neminovno će se odraziti i na vama.

NEPOŽELJNO
Ne očekujte od Jarca da se sasvim otvori prema vama. Oni su često tajnoviti i rezervirani, stoga im pristupite nježno i polako, kao kakvoj plahoj životinji. Oni su vrlo temeljiti, a nečija površnost može ih izludjeti. Ekonomični su, ponekad i škrti, a ako vam poklone nešto, budite sigurni da će taj predmet imati vrlo praktičnu namjenu. Iako im ponekad manjka izraza romantike, ne znači da će vas je u potpunosti lišiti. Dapače, ti povremeni bljeskovi još će vas se snažnije dojmiti i po svoj prilici zauvijek ćete ih pamtiti.

Vodenjak

POŽELJNO
Prijateljski i fascinantni Vodenjaci mogu vas zadiviti znanjem s raznih područja. Prepustite se dugim razgovorima s njima i upijajte sve što vam žele prenijeti. Jamčimo, bit će vam sve, samo ne dosadno. Sposobni su pružiti mnogo ljubavi, a njihova opuštajuća energija pomoći će da se osjećate blaženo i sigurno u njihovu zagrljaju. Da biste partnera rođena u znaku Vodenjaka zadržali zainteresiranim, morate posjedovati nijansu tajnovitosti. Jednom kad se zakače za te vaše sitne misterije, bit će vam zauvijek lojalni.

NEPOŽELJNO
Nikako ne planirajte jednostavan i predvidiv, ukratko 'normalan' život. Oni su sasvim nepredvidivi i u stanju krenuti bilo kojim putem bez prethodna upozorenja, u principu, vrlo su nemirni i stvari im lako dosade. Potrudite se da ne doživite takvu sudbinu samo zahvaljujući vlastitoj inerciji i dopuštanju da vaša veza postane monotonom. Oni su vrlo prijateljski raspoloženi, ali ne očekujte da će vam povjeriti svoju najdublju intimu. Ne, oni to nikada neće učiniti. Prihvatite ih kakvi jesu i imajte razumijevanja za trenutke rezerviranosti i odsutnosti koji će vam se vjerojatno učiniti krajnje neobičnima.

Ribe

POŽELJNO
Ribe su nježne i šarmantne. Ako tražite nekoga tko vam može pružiti razumijevanje i upijati vaše emocije, naišli ste na pravu osobu. Morali biste naučiti prepoznavati njihove osjećaje, jer ćete se s vremena na vrijeme poželjeti odužiti za empatiju koju vam pružaju. One imaju izvrsnu intuiciju i razvijeno šesto čulo, a njihovi predosjećaji najčešće pogađaju cilj. Ribe su rođeni sanjari s kojima možete graditi palače iz snova. Doduše, to vas ponekad može udaljiti od stvarnosti.

NEPOŽELJNO
Od ovakvih sanjara nije u redu očekivati i zahtijevati da gaje ovozemaljske ambicije. Oni nisu materijalisti. Iako si neće dopustiti da žive ispodprosječnim standardom, također neće ulagati mnogo truda u prikupljanje bogatstva. Ne igrajte se s njihovim krhkim osjećajima, jer u stanju su vas, čak i muški pripadnici ovoga znaka, utopiti u suzama.