SKULPTURE OD SNIJEGA

Homer Simpson susreo lava i zmaja u delničkom parku

27.01.2013 u 20:10

Bionic
Reading

Osam studentica Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke protekla je dva dana izrađivalo velike skulpture od snijega u delničkom Parku kralja Tomislava

Skulpture su veličine do dva metra. Izrada je počela u subotu ujutro, a nastavila se tijekom nedjelje.

Manifestaciju, koja se održava prvi put, s namjerom da postane tradicionalna, organizirali su Klub hokeja na ledu 'Mamut' iz Delnica i delnička udruga mladih 'Re Volt', a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija i Goranski sportski centar.

Zahvaljujući vrlo niskim temperaturama zraka ovog vikenda pripremljene nakupine snijega su se djelomično zaledile, što je otežalo izradu skulptura, ali i otvorilo nove izražajne mogućnosti.

Posjetiteljima je nuđen besplatni čaj, kuhano vino, te grah s kobasicama za ručak. Kako je Park kralja Tomislava u neposrednoj blizini delničkog klizališta, posjetitelji su mogli i klizati a priređena je i demonstracija hokeja na ledu.

Manifestacija je posvećena preminulom nastavniku likovnog odgoja u Delnicama Grgi Marijanoviću, koji je prvi, prije tridesetak godina, organizirao sličnu manifestaciju u ovom gradu.