EU NUDI POMOĆ

HDZ: Što će nam stručnjaci za mafiju, to znamo i sami!

13.05.2013 u 10:23

Bionic
Reading

Iz Hrvatskoj prijateljski nastrojenih zemalja krenula je inicijativa da se ovoj maloj zemlji pošalju stručnjaci za organizirani kriminal. I dok vladajući i na ovo pristaju bez prigovora, jedini koji brinu za domaću suverenost su u HDZ-u

Iako Hrvatska još nije službeno ni pristupila Europskoj uniji, iz ove nove Jugoslavije stižu nova miješanja u hrvatske unutrašnje stvari. U EU smatraju da je hrvatski organizirani kriminal na vrlo niskim granama, ne sviđa im se što svi u zemlji znaju ne samo tko ih je pokrao nego i kada te kako. Zato su odlučili poslati svoje stručnjake kao savjetnike u RH.

'Svaka pomoć nam je dobrodošla i rado ćemo poslušati savjete naših europskih prijatelja', kratko su poručili iz Vlade.

I dok je Vlada kao i uvijek europskim zahtjevima pristupila kao da sisavci ne posjeduju kralježnicu, hrvatski ponos ostao je za obraniti oporbi. Otpor predvodi državotvorni HDZ.


'Ne trebaju nama nikakvi europski stručnjaci za organizirani kriminal. Pa pogledajte samo, zar ste zaboravili, stranka koja je stvorila Hrvatsku je trenutno na sudu pod optužbom da je uspješno opljačkala doslovno svakog građanina ove zemlje. Možda ova nenarodna vlast nema sposobnih kadrova, ali mi u HDZ-u imamo dovoljno stručnjaka da nam ne trebaju europski stručnjaci za organizirani kriminal. Pa pogledajte, u Sisku smo one plakate s petokrakom i križem platili novcem prikupljenim slanjem vodovodnih računa Siščanima', komentirao je Tomislav Karamarko, a Vaso Brkić je samo dodao da će 'HDZ vrlo skoro svoje stručne kadrove instalirati po svim lokalnim jedinicama pa će i Europa vidjeti kako stručnjaci delaju'.