'OSTALA SAM BEZ RIJEČI'

Dirljiv trenutak kad je prvi put čula zvukove u životu

31.03.2014 u 14:31

Bionic
Reading

YouTube korisnik Tremayne Crossley objavio je u srijedu video koji pokazuje njegovu gluhu prijateljicu koja prvi put u životu čuje

Joanne Milne iz Gatesheada u Engleskoj boluje od Usherova sindroma i rodila se gluha. Ugradila je slušne implantante koji su joj omogućili da čuje zvukove prvi put u životu. Video, koji je u četvrtak postao viralan, navodno pokazuje točan trenutak kad su ti implantanti uključeni, piše Business Insider.

Razumljivo, ženu su preplavile emocije te se slomila u suzama dok je uživala slušajući nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo - kako zvuče dani u tjednu.

'Ostala sam bez riječi. Kad su upalili implantante, to je bilo najemotivnije iskustvo u mom životu i još uvijek sam u šoku', rekla je Joanne za Journal i dodala: 'Prvog dana svi su mi zvučali robotski i trebala sam naučiti prepoznati što su ti zvukovi, istovremeno stvarajući knjižnicu zvukova u svom mozgu.'

'Slušati stvari prvi put je tako emotivno. Od običnog zvuka prekidača svjetla pa sve do zvuka vode. Ne mogu prestati plakati i već vidim koliko će mi ovo promijeniti život', kazala je Joanne.