ODOBRIO LIJEČNIK

Čobankoviću invalidska mirovina zbog kila nagomilanih od stresa

06.09.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Umjesto što se nagodbama žrtvuje da ga kazne strahovito teškim društveno korisnim radom, za bivšeg ministra poljoprivrede bilo bi zdravije da je na puno lagodnijoj zatvorskoj robiji gdje se jede zdravo i umjereno, a vježba redovito

Za bivšeg ministra Čobankovića može se reći da je pravi čudotvorac. Dok nije bio ministar poljoprivrede, živio je kao skroman seljak s tri i pol hektra poljoprivrednog zemljišta, no s pozicijom u Sanaderovoj vladi krenulo je čudesno uvećanje imanja za 30 puta. Čak su mu i sinovi otkrili preko noći nevjerojatnu moć stjecanja mnogo zemlje.

No težak život ministra ostavio je posljedice na tjelesnu konstituciju Petra Čobankovića. Danonoćnom brigom za seljake, kao i za to da se određene zgrade u Planinskoj prodaju po najpovoljnijoj cijeni, prestao je mariti što i koliko jede. I umjesto da mu se država i društvo zahvale na dobro obavljenom poslu, te možda udijele i kakvu invalidsku mirovinu na konto svih tih od stresa zarađenih kila, oni su Petra Čobankovića pokušali strpati u zatvor.


No popularni Čobi se nije dao te se hrabro nagodio s državnim odvjetništvom, odlučno ukazavši da je za sve nametnuto kriv nadređeni mu hipnotizer i peti jahač apokalipse, Ivo Sanader. Za kaznu je osuđen na godinu dana zatvora, što je on mijenjao za sedamstotinjak sati društveno korisnog rada u pučkoj kuhinji.

'Svjestan sam da je Čobanković mijenjao zatvorsku kaznu za rad u pučkoj kuhinji iz čistog čovjekoljublja', objašnjava nam njegov liječnik opće prakse dr. Venić i dodaje: 'Petar nije želio besposleno sjediti u zatvoru, nego pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to su svakako siromašne obitelji koje navraćaju u pučku kuhinju. Vidite i sami koliko ga veseli to danonoćno guljenje krumpira, čišćenje i pranje. No mislim da je ovaj put trebao misliti malo na sebe i svoje zdravlje. Pogledajte bivšeg premijera Radimira Čačića kako dobro izgleda nakon samo tri mjeseca u zatvoru. Mršav i poletan. Petru bi to stvarno dobro došlo jer ne želim da to njegovo veliko i dobro srce otkaže zbog previše kolesterola.'

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.