maratonska ročišta

Zavadlav na sud stiže sa šestim odvjetnikom

05.09.2023 u 08:24

Bionic
Reading

Splitski odvjetnik Toni Vukičević je pak šesti u nizu koji zastupa Filipa Zavadlava. Suđenje Zavadlavu kojega se tereti da je iz bezobzirne osvete u siječnju 2020. godine ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana nastavlja se u srijedu na Županijskom sudu u Splitu

Najavljena su maratonska ročišta na kojima će se brojni svjedoci i vještaci na Županijskom sudu u Splitu nizati do petka, dakle tri dana zaredom. Filip Zavadlav na sud dolazi u pratnji novoga odvjetnika, šestog u nizu, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, Tonija Vukičevića. On je na predmetu naslijedio odvjetnicu Doris Koštu, piše 24 sata.

  • +2
Suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Prije njega Košte zastupali su ga zagrebački odvjetnik Branko Šerić, Darko Stanić i Tadiša Milošević. Svi su odustali od predmeta iz sličnog razloga – Zavadlav je nekooperativan i ne pokazuje poštovanje prema braniteljima. Nakon što je Šerić, koji je najduže branio Zavadlava odustao, na njegovo mjesto po službenoj dužnosti imenovana je odvjetnica Ivanka Šamija, no ona je tražila da je s predmeta skinu jer u drugom postupku brani Jerka Malvasiju, osobu koja je prema optužnici trebala biti četvrta Zavadlavova žrtva.

Njegova prethodna odvjetnica Doris Košta, na posljednjem ročištu održanom u srpnju kazala je kako se nisu razišli u lošim odnosima već da se povlači jer ne želi biti fikus u sudnici.