nedelišće

Vozio pijan pa vrijeđao policajce, mora platiti kaznu od 2000 eura

26.06.2023 u 10:30

Bionic
Reading

U Nedelišću su u subotu policajci zaustavili 39-godišnjeg vozača osobnog automobila te je ustanovljeno da je u alkoholiziranom stanju. Prilikom postupanja pogrdnim je riječima vrijeđao policijske službenike nakon čega je uhićen, javlja PU međimurska

U subotu 24. lipnja u 23:30 sati u Nedelišću Ulici maršala Tita međimurski policajci su prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao autom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,97 g/kg.

Prilikom postupanja 39-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile uhićen i priveden u prostoriju za zadržavanje u policijskoj postaji.

Zbog vrijeđanja policijskih službenika (prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) 39-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 eura. Ujedno, zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama) kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1280 eura uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.