OPASNOST NA CESTI

Vozač koji je zaustavnim trakom vozio na Pelješkom mostu 2019. je na motoru usmrtio 15-godišnjakinju

10.09.2022 u 22:57

Bionic
Reading

Nakon što je na Facebooku objavljen video vozača BMW-a koji na Pelješkom mostu vozi zaustavnim trakom, ustanovljeno je da je u pitanju isti vozač odgovoran za prometnu nesreću u Orebiću u kojoj je 2019. smrtno stradala 15-godišnjakinja

Kako su izvijestili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, 19-godišnji vozač je pronađen i kažnjen s 2700 kuna.

Listajući arhivu crne kronike, kolege iz Dubrovačkog vjesnika ustanovili su da je taj isti vozač 2019. izazavao tešku prometnu negodu u središtu Orebića u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja djevojka. Vozio je tada motocikl Ktm Duke 390 i usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić koja je kao pješakinja prelazila preko zebre. Brzina je bila ograničena na 50 km/h, a motocikl je vozio brzinom od 117 na sat. S njim se na motociklu tada vozila i 18-godišnjakinja koja je u nesreći teško ozlijeđena te nakon nesreće hitno helikopterom prevezena u splitsku bolnicu.

Majka preminule Magdalene tim je povodom napisala na Facebooku sljedeće:

‘Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći? Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati‘, rekla je majka preminule djevojke.