PONOVLJENO SUĐENJE

Veliki preokret u slučaju Slovenke koja je odsjekla ruku radi novca od osiguranja: Nakon što su ona i njezin partner priznali krivicu, stigla blaža presuda

22.11.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Sud u Ljubljani donio je konačnu presudu na drugom suđenju Juliji Adlešič, čija je životna priča obišla svjetske medije nakon što si je odsjekla ruku kako bi izvukla novac od osiguranja. Adlešič je osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora, njezin partner Sebastien Abramov na dvije i pol godine dok su Abramovljevi roditelji, koji su s njim sudjelovali u prevari, osuđeni na godinu i pol, odnosno godinu dana uvjetno

Oboje osuđenih većinu zatvorske kazne već je odradilo u pritvoru, a svi optuženici pritom su oslobođeni sudskih troškova zbog teške socijalne situacije iako su slovenski mediji iz ročišta u ročište pratili pomno složene i nimalo jeftine modne kombinacije prvooptužene Adlešič.

Kako javlja portal javne televizije RTVSlo, nitko od optuženih nije se pojavio na izricanju presude, na kojemu je sutkinja zaključila da su zločini odraz vrijednosti današnjeg društva. 'Očito je želja da se, prije svega, ima puno novca, a po ovom postupku za optužene, očito, cilj opravdava sredstvo', rekla je sutkinja Marjeta Dvornik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Slovenske novice

Podsjetimo, prvooptuženu Juliju Adlešič optužnica je teretila za pokušaj prijevare osiguranja zbog odsječene ruke u tzv. nesreći na radu. U tome su joj pomogli partner Sebastien Abramov te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič. Adlešič i Abramov, uz posredovanje njegovih roditelja, osigurali su se kod pet osiguravajućih društava, od kojih bi dobili 1.166.300 eura ako bi uspjeli dokazati da je Adlešič postala stopostotni invalid zbog odsječene ruke.

Na prvom suđenju 11. rujna 2020. ljubljanski sud osudio je Adlešič na dvije godine zatvora, a Abramova na tri godine. Abramovljev otac također je osuđen na uvjetnu kaznu dok je sud oslobodio njegovu majku.

Suđenje je ponovljeno jer je viši sud ukinuo spomenutu presudu, ustvrdivši da nastanak ozljede na ruci Julije Adlešič nije dovoljno rasvijetljen. Zbog toga je na ponovljenom suđenju proveden test piljenja ruke na ljudskom lešu, a iskaz su dali i djelatnici osiguravajućih društava kod kojih je optuženi sklopio ugovore o osiguranju.