uhićen je

Usred noći kod Karlovca u prometu ulovljen pijani vozač bicikla, napuhao je gotovo tri promila

19.01.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Karlovačka policija ulovila je sinoć alkoholiziranog vozača u prometu te podsjećaju vozače bicikala na obavezu korištenja svjetala i reflektirajuće odjeće prilikom sudjelovanja u prometu

Policijski službenici su jučer u večernjim satima u naselju Vojišnica, Općina Vojnić, utvrdili da biciklom bez svjetala i bez reflektirajuće odjeće te pod utjecajem alkohola od 2,75 promila upravlja 59-godišnjak. Muškarac je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija podsjeća da je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano da od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjenje vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Također, propisano je da je vozač bicikla koji se kreće kolnikom na javnoj cesti dužan noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.