BOŽIDAR LONGIN

USKOK otvorio istragu protiv zadarskog župana: Iskoristio položaj da ne plati vez za brod

06.10.2023 u 18:59

Bionic
Reading

USKOK je otvorio istragu protiv zadarskog župana Božidara Longina (HDZ) zbog sumnje da je trgovao svojim utjecajem. Riječ je o slučaju što ga je prijavio oporbeni vijećnik Marko Pupić Bakrač jer Longin nije platio vez. To se dogodilo ljetos na otoku Isu, navodi USKOK u priopćenju

Na Isu je Longin 9. rujna ove godine pristao svojim plovilom. Sumnja se da je iskoristio funkciju župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar, s ciljem da si osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao.

Longin je vez koristio dva dana, od 8. do 10. rujna, a lučki redar mu je za to izdao račun u iznosu od 48,60 eura. Longin je redara na to upitao: 'Zašto ti meni naplaćuješ?' Redar mu je odgovorio da ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez, te da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave.

Na to je Longin redaru poručio da je 'on šef njegovom ravnatelju' i potom zatražio da stornira račun Zbog autoriteta što ga Longin ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača Županijske lučke uprave, lučki redar je račun stornirao.