kriminalitet droga

Uhićene tri osobe, među njima i jedan policajac

04.12.2023 u 16:12

Bionic
Reading

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenih djela protiv službene dužnosti, priopćili su iz MUP-a

Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. Osumnjičenici su uhićeni, a u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičeni policijski službenik bit će rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe. Također, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, protiv njega će se inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'