čeka se izručenje

Uhićen silovatelj pasa iz Zagreba: Otkriveno u kojoj se zemlji skrivao

26.05.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Konačno je uhićen Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), bjegunac s tjeralice zaposlen u Europskom parlamentu. Uhićen je, doznaje Jutarnji list, prije nekoliko dana u Njemačkoj i trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

Navedeni potezi uslijedili su nakon višegodišnjeg ignoriranja hrvatskog Europskog uhidbenog naloga, i to četiri mjeseca pred zastaru postupka i dva tjedna nakon što je Ivanišević na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponovljenom postupku nepravomoćno, po drugi puta, osuđen u odsutnosti na godinu dana bezuvjetnog zatvora, piše Jutarnji list.

Optužen je da je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa i usput razmjenjivao gnjusne zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima. Sve se otkrilo nakon što je ‘pao‘ tijekom policijskog lova na pedofile. Sud mu je također naložio plaćanje 4278,52 eura troškova u što je uračunato veterinarsko vještačenje, sudski paušal i psihijatrijsko vještvo o raspravnoj sposobnosti.

Hrvatski sud sad mora hitno belgijskim vlastima dostaviti preveden europski uhidbeni nalog kako bi oni po njemu mogli dalje postupati. Odluka o izručenju se tek očekuje.