VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Uhićen razbojnik koji je pljačkao zlatarnice, temeljito se pripremao

14.09.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je i pritvorila 31-godišnjaka kojega sumnjiči da je iz zlatarnica opljačkao nakit vrijedan oko 140.000 eura, a kojeg je kasnije preprodavao kako bi kockao i putovao

Policija je priopćila da 31-godišnjaka sumnjiči za dva razbojništva, jednu krađu i tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Zlatarnice je navodno opljačkao 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine, prvu u trgovačkom centru u zagrebačkoj Ulici Vice Vukova, a potom i zlatarnicu u sesvetskoj Ninskoj ulici.

Zaposlenike u zlatarnicama je isprva tražio da mu pokažu nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, čekao bi pogodan trenutak kada nije bilo drugih mušterija. Tada bi prodavače pošpricao suzavcem i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao.

Prije pljački osumnjičeni bi se do zlatarnica dovezao automobilom na koje je stavio registracijske pločice ranije ukradene s drugih automobila, ističe policija dodajući kako se razbojnik maskirao francuskom kapom i dioptrijskim naočalama.

Novac od prodanog zlata prema policijskim je tvrdnjama trošio na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Osim toga policija 31-godišnjaka sumnjiči da je početkom srpnja iz skladišta u Buzinskoj Krči ukrao više različitih artikala, a pritom je također koristio ranije otuđene registracijske pločice.