smrt u paromlinskoj

U Rijeci uhićeni migranti zbog ubojstva Afganistanca u Zagrebu

21.06.2023 u 19:10

Bionic
Reading

Policija je u Rijeci uhitila dvojicu Afganistanaca osumnjičenih za ubojstvo 23-godišnjeg sunarodnjaka koji je s teškim ozljedama 4. lipnja ove godine pronađen u zagrebačkoj Paromlinskoj ulici i ubrzo je preminuo u bolnici

Mladiće u dobi od 22 i 24 godine policija je uhitila zajedno s 30-godišnjim Afganistancem koji je s njima navodno odgovoran za nasilničko ponašanje, ali i prijetnju migrantima.

Zagrebačka policija koja je zločine nad migrantima razriješila s kolegama iz primorsko-goranske i Uprave kriminalističke policije izvijestila je da su osumnjičeni nakon jučerašnjeg uhićenja u Rijeci predani pritvorskom nadzorniku i prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su 4. lipnja oko 23 sata trojica osumnjičenika došla ispred napuštene zgrade u Paromlinskoj ulici gdje su napali 35-godišnjeg Afganistanca, izudaravši ga rukama i nogama po glavi i tijelu.

Potom je 30-godišnjak napadnutoga odveo na 3. kat napuštene zgrade gdje ga je nastavio tući, ali je 35-godišnjak uspio pobjeći.

Istodobno su druga dvojica osumnjičenih, 22-godišnjak i 24-godišnjak, na izlazu iz zgrade prišla 23-godišnjem Afganistancu s kojim su također ranije imali nesuglasice, s namjerom da ga usmrte.

Nakon što ih je uočio, 23-godišnjak se dao u bijeg, no osumnjičenici su ga sustigli i zajedno počeli udarati. Na karaju su mu oštrim predmetom zadali više ubodnih rana u tijelo.

Teško ozlijeđenom 23-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Policija također sumnja da su 6. lipnja oko 23.15 sati, tijekom videopoziva putem mobilne aplikacije, sva trojica osumnjičenika zajedno zaprijetili 25-godišnjem Afganistancu da će ga ubiti ukoliko ne napusti Hrvatsku.

Dvadesetak minuta kasnije 30-godišnjak je ponovio prijetnju na način da ga je nazvao putem mobilne aplikacije i zaprijetio da će ga sva trojica napasti i usmrtiti, kažu u policiji.