pušćine

U požaru u reciklažnom dvorištu izgorio kamion

20.08.2023 u 21:27

Bionic
Reading

U naselju Pušćine u međimurskoj općini Nedelišće u nedjelju je došlo do požara u reciklažnom dvorištu u Čakovečkoj ulici, a požar koji je zahvatio teretno vozilo s prikolicom trenutno je lokaliziran i nitko nije ozlijeđen

Glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal rekao je Hini da je požar buknuo oko 16,30 sati u krugu poduzeća iz Pleškovca.

'To se poduzeće bavi reciklažom i zbrinjavanjem otpada. Požar je ugašen, ali na terenu je još uvijek lokalno vatrogasno društvo kako se ne bi još nešto dogodilo', kazao je Gačal. Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio i jedno parkirano teretno vozilo s prikolicom.

'Sve je to ružno izgledalo, dim je bio crn i gust. Ozlijeđenih nema, no šteta će vjerojatno biti veća jer je izgorio kamion', kazao je Gačal dodajući da će u ponedjeljak biti obavljen očevid. Vatrogasci u Međimurju imali su posla i u prijepodnevnim satima. Naime, kako je Gačal rekao Hini, u Murskom Središću došlo je do požara u pečenjari restorana u Frankopanskoj ulici.

'Požar je izbio na vanjskom dijelu pečenjare, pa se proširio na okolni dio te prostorije, kuhinju i dodatne prostorije. Požar je ugašen, nastala je materijalna šteta, no ozlijeđenih nema', kazao je Gačal.