priveden je

U Novskoj uhićen 64-godišnjak zbog prijetnji 22-godišnjakinji, pronašli mu pištolj i pušku

10.11.2022 u 10:58

Bionic
Reading

Pod sumnjom da je u utorak ujutro prijetio 22-godišnjakinji, policija je uhitila 64-godišnjaka, a pretragom njegova doma u Novskoj pronašla je pištolj sa streljivom i zračnu pušku

Sisačko-moslovačka policija u četvrtak je objavila kako je kriminalistički istražila 64-godišnjaka, kojega sumnjiči da je prije dva dana u novljanskoj ulici Adalberta Knoppa prijetio 22-godišnjakinji. Temeljem sudskoga naloga, pretražen mu je dom i druge prostorije, gdje je pronađen i oduzet pištolj sa sedam komada streljiva te zračna puška.

Uz kaznenu prijavu zbog prijetnje predan je pritvorskom nadzorniku, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu. Inače, policija je ovoga tjedna na sisačko-moslovačkom području istražila i uhićenjem osumnjičenoga zaključila još jedan slučaj prijetnje uz posjedovanje vatrenog oružja.

Riječ je o 43-godišnjaku koji je u ponedjeljak kod Dvora pijan prijetio bliskim osobama, a kod kojega je pronađen pištolj, zajedno sa dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, zračna puška i 44 komada raznog streljiva. On je istoga dana, sa 1,72 alkoholnih promila, automobilom sletio s ceste u kanal te se vratio s traktorom kojim ga je izvukao. Priveden je i kazneno prijavljen zbog prijetnji te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.