epilog utakmice

U neredima u Splitu ozlijeđeno 14 policajaca, privedena 54 huligana

04.04.2024 u 18:30

Bionic
Reading

Splitska policija još provodi kriminalističko istraživanje nad 16 osoba osumnjičenih za kaznena djela prisile prema službenim osobama i izazivanja nereda nakon utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer, a liječničku pomoć zatražilo je 14 njihovih kolega, doznaje se u policiji

Nakon nereda koji su izbili poslije utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer na Poljudu, pomoć je u KBC-u Split zatražilo 14 splitskih policajaca. U KBC-u je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržan 58-godišnjak kojemu je slomljena bedrena kost te je podvrgnut operativnom zahvatu.

Za vrijeme i nakon utakmice policija je privela ukupno 54 osobe, a 23 su prijavljene temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, 15 po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, te četvero po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. Policija je devet osoba dovela na Općinski prekršajni sud u žurnom postupku te su oduzeli 14 pirotehničkih sredstava.

Neredi u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Tijekom intervencije policije u navijačkim neredima u 24 odvojena slučaja upotrijebljena su sredstva prisile, četiri osobe zatražile su liječničku pomoć.

Policajci su uglavnom zadobili ozljede od udaraca kamenom, staklenim bocama ili drugim predmetima te opekline od pirotehničkih sredstava koje su na njih bacali navijači.

  • +51
Neredi Torcide na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic