OBITELJSKO NASILJE

Traži se pritvor za Buntića: Ako mu mama radi na sudu, postupak se seli na drugi

26.09.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije podnijelo je žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo pritvor za bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića.

Njega je supruga optužila da ju je pretukao, a nakon što ga je policija uhitila, sud ga je pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja žrtvi, podsjeća HRT.

Tužiteljstvo smatra da bi Buntić na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ometati kazneni postupak, ali i ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

'Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Općinski sud u Ljubuškom, s obzirom na to da je postupak hitan, odlučit će o žalbi', rekao je Josip Aničić, tužitelj županijskog tužiteljstva.

Dodao je i da, ako je istina da njegova majka radi na Općinskom sudu u Ljubuškom, Općinski sud u Ljubuškom može od neposredno višeg suda Županijskog suda u Širokom Brijegu zatražiti da se prenese nadležnost da postupa neki drugi, eventualno Općinski sud u Širokom Brijegu po tom predmetu.