mjesto čanak

Tragedija u Lici: Tijekom razminiranja poginuli pirotehničarka i pirotehničar

23.02.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Danas je tijekom razminiranja područja u Lici došlo do stradavanja dvije osobe

Prema izvještaju policije, danas u 13.18 sati Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu da se u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, prilikom razminiranja minskog polja dogodila minska nesreća u kojoj je na mjestu događaja smrtno stradala jedna osoba. Druga osoba preminula je na putu prema bolnici.

'Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom očevidu. Godinama se ondje radi na razminiranju', rekao je načelnik Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje za 24sata. Neslužbeno, pirotehničarka je odmah stradala na radilištu dok su muškarca pokušali reanimirati te ga prevesti što prije do bolnice u Gospiću. Ozljede su bile preteške te je i on preminuo.

Stradali pirotehničari u Lici Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Sabor odao počast dvjema osobama stradalim u minskoj nesreći u Lici

Minutom šutnje Hrvatski sabor u četvrtak je odao počast dvjema osobama koje su poginule u minskoj nesreći u mjestu Čanak u Ličko-senjskoj županiji.

'Upravo sam dobio tužnu vijest da su, prilikom razminiranja područja oko Perušića, smrtno stradale dvije osobe koje su obavljale svoj posao', rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković, pozvavši ih da im minutom šutnje odaju počast.

Sabor je to učinio za rasprave o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću, koju je predložilo 33 zastupnika, predvođenih Domovinskim pokretom.