tragedija u gorskom kotaru

Teška nesreća na A6: Kamion naletio na radnike HAC-a, dvojica poginula

09.08.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti Zagreb-Rijeka, a zbog toga je i prekinut promet tim dijelom autoceste

Kako javlja policija, na A6 u smjeru Zagreba, kod čvora Stara Sušica došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo. Dvije osobe su poginule.

Hrvatske autoceste izvijestile su da su poginuli njihovi djelatnici. Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Kako navodi HAC u priopćenju, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno.

'Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave', poručuju iz tvrtke.

Iz HAC-a izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut.

Teška prometna na autocesti A6 Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta', priopćio je HAC.

'Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika, kao i za našu tvrtku', dodaje se.

Zbog nesreće prekinut je promet tom dionicom autoceste, odnosno između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba. Promet je, javlja HAK, preusmjeren preko Ravne Gore (ŽC5034 i DC42), no zbog stvaranja kolone na čvoru Ravna Gora (2 km), preporuka je izlazak već na čvoru Delnice.