NASTAVAK SUĐENJA

Svjedok promijenio iskaz da je uzeo 18 tisuća eura od Mamića: 'Tada sam krivo rekao'

03.10.2023 u 17:37

Bionic
Reading

U nastavku suđenja Zdravku Mamiću za izvlačenje 160 milijuna kuna iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku došlo je do još jedne misteriozne promjene iskaza

Iako je potpisao potvrdu da je primio 18 tisuća eura od Zdravka Mamića, sportski djelatnik Stanislav Tulić danas je izjavio da mu je novac zapravo predao Zvjezdan Cvetković, a poslao mu ga je poznati akter makedonskog nogometa Vančo Takovski. Radilo se o nagradi za dovođenje igrača Saška Pandeva u Dinamo 2005., javlja N1.

'Možda sam tada krivo rekao', pravdao se. Zbog toga je USKOK uložio prigovor na Tulićevo svjedočenje, no on je ostao ustrajan u tvrdnji da je upravo ono što je danas izjavio istina.

Svjedočio je i bivši Dinamov golman Tomislav Butina, čiji se potpis također nalazi na jednoj od potvrda o isplati novca iz Dinama.

  • +12
Suđenje Mamićima i ostalima Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Uglavnom mi je plaća isplaćivana na račun. Sjećam se da sam samo jednom dobio gotovinu. Pravila oko isplate neto i bruto iznosa su se mijenjala, ali ono što je bilo zapisano u mom ugovoru o profesionalnom igranju je uglavnom ispoštivano', potvrdio je Butina.

Mario Čirjak, nogometaš kojem je Mamić bio menadžer, izjavio je da je jednom primio oko 6.000 eura u gotovini.

Na početku suđenja odvjetnici Marija Mamića tražili su izuzeće članova sudskog vijeća, kao i predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana. Izrazili su sumnju da namjerno nisu poslali Visokom kaznenom sudu spis kako bi se moglo odlučiti o žalbi što ju je Marijo Mamić podnio na odluku o blokadi imovine.