susjedi u šoku

Novi detalji ubojstva u Splitu: Dvije osobe uhićene, oglasio se i liječnik

24.02.2024 u 07:52

Bionic
Reading

Dvadesetdvogodišnji mladić podlegao je ozljedama u splitskoj bolnici nakon napada u kojem mu je muškarac zadao ubodnu ranu u predjelu prsišta, izvijestila je policija. U službene prostorije dovedeno je više osoba od kojih su dvije uhićene u svezi ubojstva i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti

Mladić je napadnut noćas, jedan sat iza ponoći u ulici Mažuranićevo šetalište te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je noćas od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević kazala je da je očevidom rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu te da će policija priopćiti više informacija o događaju nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

  • +2
Split: Mjesto ubojstva 22-godišnjaka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Josip Krnić rekao je da je 22-godišnjak s teškom ubodnom ranom u predjelu desnog prsišta doveden na odjel hitne pomoći bez vitalnih znakova. Pristupili su odmah reanimaciji, ali bezuspješno te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod, prenosi N1.

Policijski službenici su odmah po dojavi izišli na mjesto događaja koje su osigurali te su poduzeli radnje pronalaska osoba koje se dovode u vezu s događajem. Po pisanju medija policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, napadači su ovisnici o drogi. Imaju običaj obilaziti navedeni predio i pitati novac.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj / Pixsell

'Njih trojica vam žive ovdje u kvartu s bolesnom majkom i sva tri su ovisnici. Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali stalno obilaze dućane, pečenjare i kafiće i 'žicaju' pare. Nisam prije vidio da su agresivni prema ljudima, ali jedan od njih je prije tjedan dana nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. S narkomanima nikad ne znate na čemu ste i kako će reagirati. Nisam ništa čuo dok nije došla Hitna i policija sa sirenama. Tko zna zašto su napali jadnog momka, i još njih tri na jednoga', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan šokirani stanar obližnje zgrade.

Dalmatinski portal doznaje da braća žive u jako lošim uvjetima i da su slučaj za Centar za socijalnu skrb.

Sukob je sinoć započeo ispred zgrade u kojoj braća stanuju u Ulici Domovinskog rata. Žrtva je tada još bila u društvu trojice prijatelja. No, nakon nekog vremena, sam se konfrontirao s dvojicom braće koji metar dalje na trgu pred hotelom Corner. Navodno se prije toga i udaljio, ali se iz nekog razloga vratio. Nakon što je uboden, pokušao je pobjeći uz Mažuranićevo šetalište, piše Dalmatinski portal.