kazne raznih vrsta

Splitska policija odradila veliku akciju: Čak 46 osoba prijavljeno zbog kršenja sigurnosti plovidbe

11.07.2022 u 13:36

Bionic
Reading

Policijski službenici splitske Postaje pomorske policije u proteklom su tjednu procesuirali 46 osoba zbog prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe, doznaje se u splitskoj policiji

Te su osobe sankcionirane uglavnom zbog prekrcaja osoba na brodovima, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, neposjedovanja isprava ali i zbog toga jer na plovilu nije bilo drugog člana posade. Pripadnici Postaje pomorske policije sudjelovali su i u dvije zajedničke akcije nadzora na moru koje su proveli s djelatnicima Carinarnice Split, Državnog inspektorata i Obalne straže.

Policija je najavila da će i dalje tijekom turističke sezone, u cilju prevencije, nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.

Posebno upozorenje poslali su osobama koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon, pozvavši ih da se pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebice propisane udaljenosti od obale, kako bi izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.