završio u pritvoru

Slovenaca sa 17 ilegalnih migranata u kombiju otkrili u Slavonskom Brodu

24.08.2023 u 15:57

Bionic
Reading

Slovenski državljanin (40) završio je u pritvoru zbog sumnje da je kroz Hrvatsku htio provesti 17 migranata koji su na ilegalan način prešli granicu, a otkriveni su u srijedu u jutarnjim satima na području Slavonskog Broda

Krijumčara i migrante otkrio je mobilni policijski tim u kombiju slovenskih registarskih oznaka. "Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su strani državljani, isti dan preko rijeke Save nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Utvrđeno je da muškarac iz koristoljublja prevozi osobe te da ih je trebao odvesti do Italije uz novčanu naknadu", rekla je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Osumnjičenog za krijumčarenje policija je kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok protiv migranata slijedi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske ove godine zabilježeno je više od 40 slučajeva koji uključuju ilegalne prelaske preko državne granice. Transport migranata organiziraju i strani državljani. Među otkrivenima su česti državljani Srbije, Bosne i Hercegovine, a zabilježen je i slučaj gdje je prijevoz ilegalnih migranata organizirao državljanin Kine.