prometna nesreća

Slovenac prvog dana Nove godine napravio dar-mar u centru Zagreba

02.01.2024 u 13:11

Bionic
Reading

25-godišnji državljanin Slovenije u ponedjeljak, 1. siječnja oko 19.20 sati, upravljao je osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, a kretao se Ulicom kneza Branimira u smjeru istoka.

Dolaskom do kućnog broja 7 skretao je vozilom ulijevo, u smjeru sjeverozapada, preko pune neisprekidane uzdužne linije na kolniku, nakon čega se nastavio vozilom kretati u smjeru sjeverozapada, preko tramvajske pruge, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio vozilo koje kreće po tračnicama bez obzira s koje strane dolazilo.

Tom prilikom izazvao je neposrednu opasnost za druge sudionike u prometu, prisilivši pritom vozača tramvaja kojim je južnim tramvajskim tračnicama Ulice kneza Branimira u smjeru istoka upravljao 58-godišnjak, na naglo usporavanje brzine kretanja tramvaja, uslijed čega je pri naglom kočenju došlo do pada 72- godišnje putnice.

U prometnoj nesreći 72-godišnja putnica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je Kliničkoj bolnici Merkur.

Zbog osnova sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo iz čl. 227 st. 2 kaznenog zakona protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu redovnim putem.